Zaglavlje
Mapa sajta  Mapa sajta   RSS  RSS    Facebook 
Leva ivica
Pretraga
Desna ivica
Leva ivica
Citaj
Kupalište "Peskara"


Na pet kilometara od centra Zrenjanina, nastala usled dugogodišnje eksploatacije peska, locirana su tri jezera nazvana "Peskara". Zbog prirodno čiste vode i atraktivne lokacije, dugi niz godina građani ih koriste za kupanje i rekreaciju, a 2007. godine počelo je plansko uređenje prostora oko najvećeg jezera i privođenje nameni kao gradskog kupališta. 
 
 
 
Sadašnjem izgledu kupališta prethodili su obimni radovi na čišćenju dna jezera, uređenju obale, nasipanju peska, izgradnji komunalne infrastrukture, postavljanju mobilijara i drugih sadržaja koji su u funkciji boravka nekoliko hiljada kupača koliko se dnevno okuplja na plaži tokom letnjih meseci. Kupalištem upravlja Turistički centar grada Zrenjanina i tokom sezone ovde je prisutna spasilačka služba, a posetioci mogu potražiti osveženje i u nekom od ugostiteljskih objekata. U planovima je i dalje uređenje i proširenje prostora. 
 
 
 
Provedete li dan na kupalištu, na večernjem završetku dana može vas obradovati prelep zalazak sunca, čiji se rumeni zraci ogledaju u mirnoj jezerskoj vodi...
 
 
 
Drugo po veličini jezero pretvoreno je u šaranski revir "Čepel", na kom je kupanje zabranjeno, a ribolov omogućen uz dozvolu. "Čepel" je pretvoren u raj za ribolovce, na njemu se održavaju i brojna takmičenja šireg značaja.
 
 
 
Do "Peskare" se stiže gradskim ulicama koje vode ka prigradskom naselju Mužlja, a na jezerima se završavaju ulice Mostarska, 9. maja i Tot Ištvana. Iz centra grada do "Peskare" se može stići ulicama kroz naselja "Berbersko", "Bagljaš" ili "Šećerana", potom ulicom Radnoti Mikloša do neke od prethodno navedenih ulica. Svi prilazi kupalištu su asfaltirani, sa dovoljno prostora za parkiranje motornih vozila.
 
Desna ivica

© 2008 Grad Zrenjanin. Sva prava zadržana