Zaglavlje
Mapa sajta  Mapa sajta   RSS  RSS    Facebook 
Leva ivica
Pretraga
Desna ivica
Leva ivica

Uzmi racun i pobedi!

SISTEM 48

Budžet grada Zrenjanina

GIS centar u Zrenjaninu

Free and Industrials Zones

Pitajte gradonacelnika

Portal E-uprava Srbija

Jedinstveni birački spisak

Registar investitora

Citaj
Sajam informacionih tehnologija 2008.


Prošlogodišnji sajam informacionih tehnologija je privukao više stotina posetilaca i veliku pažnju ljudi koji se bave informacionim tehnologijama, iako je to bio prvi sajam te vrste organizovan u Zrenjaninu od strane i pod generalnim pokroviteljstvom Grada Zrenjanina. Otvaranju prošlogodišnjeg sajma su iymeđu ostalih prisustvovali i Državni sekretar Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo Boris Barjaktarović i predsednik Skupštine Grada Zrenjanina Aleksandar Marton. Sajam su realizovali Grad Zrenjanin, Regionalna privredna komora Zrenjanin i Kulturni centar Zrenjanina. Izlagački deo je održan u prizemlju Kulturnog centra, gde je predstavljeno 11 lokalnih informatičkih firmi koje se bave prodajom računarske opreme, izradom aplikativnog softera i internet provajdingom, kao i republička javna preduzeća PTT saobraćaja Srbija i Telekom Srbija, dok su u programskom delu, u Velikoj sali Kulturnog centra, bile održane odgovarajuće tehničke prezentacije.

 

     

 

Sadržaj programskog dela IT sajma je bio podeljen na tri tematska dana, a prezentovane su aktuelne teme iz oblasti E-uprave namenjene zaposlenima u lokalnim samoupravama, javnim preduzećima i ustanovama, kao i privatnim firmama i preduzetnicima, profesorima, studentima i đacima. 

 

     


Sajam je dobio i reči pohvale od Borisa Barjaktarovića, državnog sekretara Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo koji je potvrdio je da je Zrenjanin pri vrhu u Srbiji, kada je u pitanju uvođenje servisa elektronske uprave. „To je dobro po Zrenjanin, ali nije po Srbiju, jer takvih gradova i opština u zemlji nema mnogo. Informacione tehnologije se brzo razvijaju, i do realnog napretka se može doći samo permanentnom komunikacijom. I ovaj Sajam jedan je od primera kako to treba da se radi“ – zaključio je Barjaktarović, na otvaranju prošlogodišnjeg Sajama informacionih tehnologija..

Desna ivica

© 2008 Grad Zrenjanin. Sva prava zadržana