Zaglavlje
Mapa sajta  Mapa sajta   RSS  RSS    Facebook 
Leva ivica
Pretraga
Desna ivica
Leva ivica
Citaj
Građanski vodič kroz budžet


 

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

 

Uprava Grada Zrenjanina vam sa ponosom predstavlja prvi Građanski vodič kroz budžet našeg grada. 

Ovaj dokument pomoći će vam da bolje sagledate budžet - kako se puni gradska kasa, a na šta se sve novac troši, koji su najvažniji projekti koji će se finansirati iz ovogodišnjeg budžeta, kao i kako smo realizovali projekat uključivanja građana u budžetski proces. 

Osim najvažnijih informacija o planiranom budžetu za 2016. godinu, ovaj dokument vam pruža i informacije o okolnostima i smernicama kojima smo se vodili prilikom sastavljanja budžeta. 

Nadamo se da će vam Vodič olakšati snalaženje u najvažnijem finansijskom dokumentu naše opštine i učiniti budžet pristupačnijim i razumljivijim.

 

Ovu akciju sprovode Balkanska istraživačka mreža (BIRN Srbija) i NALED u saradnji sa Upravom Grada Zrenjanina u okviru projekta Participativno budžetiranje. Uvođenjem prakse učešća građana u proces donošenja odluke o lokalnim budžetima, ovaj projekat za cilj ima da ojača ulogu koju mediji, civilni sektor, predstavnici lokalnih biznisa i građani imaju u demokratskim procesima na lokalu i da ojača kredibilitet odluka javne administracije. Sve informacije o projektu možete videti ovde. Projekat su podržale Evropska unija u okviru IPA programa „Podrška civilnom društvu 2013“ i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije.

 

 

 

 

Projekat finansiraju EU u okviru programa „Podrška civilnom društvu 2013“ i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade RS

 
Desna ivica

© 2008 Grad Zrenjanin. Sva prava zadržana