Zaglavlje
Mapa sajta  Mapa sajta   RSS  RSS    Facebook 
Leva ivica
Pretraga
Desna ivica
Leva ivica

SISTEM 48

Budžet grada Zrenjanina

GIS centar u Zrenjaninu

Free and Industrials Zones

Pitajte gradonacelnika

Portal E-uprava Srbija

Jedinstveni birački spisak

Citaj
PharmaS pokrenuo proizvodnju u novoj fabrici u Zrenjaninu

20.11.2012


Farmaceutska kompanija PharmaS pokrenula je proizvodnju u novootvorenoj fabrici lekova u Zrenjaninu, u industrijskoj zoni Bagljaš. Kako je danas saopšteno, u modernoj fabrici nalazi se najsavremenija laboratorija za ispitivanje kvaliteta lekova, potpunoautomatizovana proizvodnja, kao i skladišni, tehnički i kancelarijski prostor. Završetkom objekta koji je u potpunosti usklađen sa EU standardima farmaceutske industrije, ukupna investicija kompanije PharmaS u Srbiji iznosi više od 18 miliona evra.
 
 
 
 
„Veoma sam zadovoljan što smo otvorili najmoderniju fabriku koja će poslovati u skladu sa najvišim standardima poslovanja u farmaceutskoj industriji. Jedna od naših najvažnijih vrednosti je kvalitet na kojem insistiramo u svim segmentima poslovanja, a našim daljim aktivnostima želimo osigurati visokokvalitetne lekove i na taj način doprineti unapređenju zdravlja svakog pojedinca. Zahvaljujući novoj fabrici ukupni kapaciteti kompanije će biti značajno uvećani”, rekao je direktor PharmaSa Srbija Radivoj Topalov, posebno pohvalivši lokalne vlasti koje su imale razumevanja za potrebe PharmaSa, a sam proces je bio maksimalno transparentan.
 
 
 
PharmaS će u fabrici u Zrenjaninu proizvoditi široku paletu kvalitetnih i cenovno dostupnih generičkih lekova, odnosno lekova identičnih originalnom leku svojom kvalitetom, svojstvima i delovanjem. PharmaS je do otvaranja nove fabrike u Srbiji proizvodio 7 lekova, dok će u prvoj fazi u Zrenjaninu PharmaS proizvoditi 10 lekova i to uglavnom iz kardiovaskularnog, gastroentrološkog, neuropsihijatrijskog i koštano-mišićnog područja. Planirano je i proširenje paleta lekova u sledećim fazama, u skladu sa tržišnim potrebama i učestalošću bolesti koje se tretiraju određenim lekovima.
 
 
 
Nova fabrika imaće kapacitet od 30 miliona pakovanja lekova godišnje što će kompaniji pružiti brojne mogućnosti za povećanje proizvodnje lekova koji će i dalje plasirati na srpskom tržištu, ali je planirano i povećanje izvoza u zemlje regiona. U potpuno automatizovanoj fabrici u Zrenjaninu u prvoj fazi će raditi 30 visoko stručnih radnika, a u skladu sa razvojem kompanije planira se i povećanje broja zaposlenih.
PharmaS Srbija nastala je 2010. godine preuzimanjem farmaceutskih kompanija Ni Medic i In Med. Trenutno ima oko 70 zaposlenih i predstavlja farmaceutsku kompaniju čija je prednost fleksibilnost. Kompanija je prisutna u zemljama regiona – Hrvatskoj, BiH, Makedoniji i Albaniji, a regionalni fokus omogućuje brzu prilagodljivost lokalnim tržištima kao i cenovnu konkurentnost velikim sistemima, isporučujući pritom lekove vrhunskog kvaliteta.
 
 
Desna ivica

© 2008 Grad Zrenjanin. Sva prava zadržana