Zaglavlje
Mapa sajta  Mapa sajta   RSS  RSS    Facebook 
Leva ivica
Pretraga
Desna ivica
Leva ivica

SISTEM 48

Budžet grada Zrenjanina

GIS centar u Zrenjaninu

Free and Industrials Zones

Pitajte gradonacelnika

Portal E-uprava Srbija

Jedinstveni birački spisak

Citaj
Održana 12. sednica Gradskog veća

03.05.2017


Dnevni red današnje sednice Gradskog veća činilo je 35 tačaka od kojih su se pojedine odnosile na usklađivanje sa propisima i zakonskim odredbama, a deo njih na izveštaje o radu, davanju saglasnosti javnim preduzećima, kao i pribavljanju nepokretnosti u korist Grada Zrenjanina.  

 

 

Gradonačelnik Janjić je po završetku sednice rekao da je usvojenim tačkama današnjeg obimnog dnevnog reda, pored toga, data i saglasnost preduzeću “Vodovod i kanalizacija” za pribavljanje nepokretnosti, odnosno drugog dela zgrade u Petefijevoj ulici (doskorašnja Erste banka).

 

 

- Još važnije je to da smo danas dali saglasnost i da se u Ulici Franje Kluza izgradi prihvalitiliše za beskućnike i prosjake, Pokušavamo na taj način da sklonimo i te naše sugrađane sa ulice. U proteklom periodu to smo dobro radili, u odnosu na druge gradove, a rešavanje tog problema posebno je važno u onim danima kada imamo ekstremno niske temperature i kada je potrebno takvo sklonište, a imamo i situaciju da se takvo prihvatilište koristi svih 365 dana u godini - rekao je on.

 

 

Ukazao je i da su usvojeni Predlozi odluke o usvajanju početnog likvidacionog izveštaja javnih preduzeća “Turistički centar Grada Zrenjanina” i “Rezervata prirode”, što je urađeno u skladu sa zakonom.

Napomenuo je i da je na današnjoj sednici Gradskog veća direktor “Vodovoda i kanalizacije” izvestio o radovima na spajanju gradskog vodovoda sa postrojenjem za prečišćavanje vode.

 

 

- Prošle nedelje smo imali veliki zahvat na spajanju našeg magistralnog voda, koji ide od bunara ka gradu, reč je o velikoj cevi koju smo sekli na dva mesta i spajali je sa velikim ventilima. Ljudi iz “Vodovoda i kanalizacije “ su dobro uradili pripremu i završili posao, jer, postojala je mogućnost velike havarije i nedostatka vode u samom gradu, međutim, sve je urađeno kako treba i veoma sam zadovoljan, a iskoristio bih priliku i da pohvalim radnike tog preduzeća koji su posao uradili na veoma profesionalan način. Ono što je takođe važno jeste da su te cevi u izuzetno dobrom stanju, tako da sve one priče o zaprljanosti vodovodne instalacije padaju u vodu, te sam siguran kada u sistem pustimo zdravu pijaću vodu neće biti promena zbog vodovodne mreže - kazao je on napominjući da su dati rokovi za puštanje zdrave pijaće vode u sistem pitanje za investotra, ali je izrazio i očekivanje da problema neće biti. 

Dnevni red današnje sednice:   

Desna ivica

© 2008 Grad Zrenjanin. Sva prava zadržana