Zaglavlje
Mapa sajta  Mapa sajta   RSS  RSS    Facebook 
Leva ivica
Pretraga
Desna ivica
Leva ivica

Uzmi racun i pobedi!

SISTEM 48

Budžet grada Zrenjanina

GIS centar u Zrenjaninu

Free and Industrials Zones

Pitajte gradonacelnika

Portal E-uprava Srbija

Jedinstveni birački spisak

Registar investitora

Citaj
U najavi nov način grejanja za meštane Botoša

10.05.2017


Meštanima Botoša predstavljene su danas mogućnosti korišćenja toplotne energije iz elektrane na biogas, koja je počela sa radom krajem 2016. godine.

Prezentaciji, odnosno studiji o izvodljivosti, koju su uradili stručnjaci GIZ-a, prisustvovali su i pomoćnici gradonačelnika Željka Milošević i Dragan Ćapin.

 

 

 

Vlasnik preduzeća “Bioelektra” Branislav Pomoriški rekao je da je inicijativa projekta daljinskog grejanja u Botošu zamišljena kao javno privatno partnerstvo između tog preduzeća i Grada Zrenjanina.

Predviđeno je da se toplotnom energijom iz bioenergane snabdeva šest javnih ustanova, ali i domaćinstva , što bi bio prvi takav slučaj u Srbiji. Kako je nave, za sada je za ovakav grejanja zainteresovano više od 30 domaćinstava.

 

Kako je tokom današnje prezentacije rečeno, podrška lokalne samouprave u realizaciji ovakvog projekta je od velikog značaja.

Obraćajući se prisutnima, pomoćnica Željka Milošević je kazala da je današnji susret odlična prilika za bolje upoznavanje sa projektom, ali i da se ujedno razgovara o određenim pogodnostima i prednostima koje ovaj projekat može da ima za meštane Botoša.

 

 

- Mi smo već imali razgovore o tome i smatramo da je ovo jedna od mogućnosti i početak boljeg korišćenja biogasa u narednom periodu. Ono što je za nas značajno, jeste što su stvorene i mogućnosti za veći broj priključaka potencijalnih korisnika, kao i još neki benefiti koje ova priča može doneti vama - kazala je ona.

Milošević je istakla i da je Botoš selo koje ima svojevrsnu privilegiju da može da bude proizvođač električne energije na biogas, ali i da se uz dobar koncept može na isti način uraditi i toplovod u selu.

- Vi možete da budete primer dobre prakse i da ovo što ovde uradite, koriste drugi - kazala je ona.    

 

Desna ivica

© 2008 Grad Zrenjanin. Sva prava zadržana