Zaglavlje
Mapa sajta  Mapa sajta   RSS  RSS    Facebook 
Leva ivica
Pretraga
Desna ivica
Leva ivica

SISTEM 48

Budžet grada Zrenjanina

GIS centar u Zrenjaninu

Free and Industrials Zones

Pitajte gradonacelnika

Portal E-uprava Srbija

Jedinstveni birački spisak

Citaj
Posle havarije na izvorištu snabdevanje vodom sinoć u potpunosti normalizovano

09.10.2017


Kako je objavila Služba informisanja i poslovnih komunikacija JKP “Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin, juče je u jutarnjim časovima došlo do havarije većeg obima na magistralnom vodu vodovodne mreže na izvorištu, odakle se grad snabdeva vodom, što je dovelo do prekida vodosnabdevanja na teritoriji celog grada.
 
Ekipe JKP “Vodovod i kanalizacija“ odmah su izašle na teren, uklonile velike količine istekle vode, došle do mesta kvara, i započele sanaciju.
 
 
 
Prvo su stvoreni uslovi da se ponovo obezbedi vodosnabdevanje grada i voda je ubrzo puštena u sistem, ali sa smanjenim pritiskom. Zbog slabijeg pritiska, na višim spratovima i obodnim delovima grada dolazilo je do prekida vodosnabdevanja.
 
Radovi su trajali sinoć do 22 časa, a na licu mesta bio je i gradonačelnik Čedomir Janjić sa saradnicima, kako bi se uverio da ekipe tog zrenjaninskog komunalnog preduzeća ulažu velike napore i čine sve što je tehnički moguće da, na teškom i raskvašenom terenu, što pre saniraju havariju. 
 
 
 
Odmah po okončanju radova, voda je pod punim pritskom puštena u sistem, te je u kratkom roku vodosnabdevanje normalizovano na celoj gradskoj teritoriji.
 
Kvar koji se juče dogodio nije bilo moguće predvideti na bilo koji način, kao ni vreme potrebno za sanaciju, s obzirom da se radilo o havariji na cevima magistralnog voda velikog prečnika. 
 
 
Desna ivica

© 2008 Grad Zrenjanin. Sva prava zadržana