Zaglavlje
Mapa sajta  Mapa sajta   RSS  RSS    Facebook 
Leva ivica
Pretraga
Desna ivica
Leva ivica

SISTEM 48

Budžet grada Zrenjanina

GIS centar u Zrenjaninu

Free and Industrials Zones

Pitajte gradonacelnika

Portal E-uprava Srbija

Jedinstveni birački spisak

Citaj
Radišić: Važno da razvijamo patriotizam

27.10.2017


Organizacija rezervnih vojnih starešina Zrenjanina (ORVS) predložila je Savezu rezervnih vojnih starešina Srbije (SRVS) da inicira formiranje zajedničke radne grupe sa Vojskom Srbije koja će raditi na izradi platforme o ulozi, značaju i statusu organizacije u sistemu odbrane Republike Srbije i ulozi u oblasti odbrane, bezbednosti i vanrednih situacija.

Ovo je odlučeno na godišnjoj skupštini ORVS Zrenjanina koja je sinoć održana u sedištu organizacije, u zrenjaninskoj kasarni.

 

 

Na skupštini je usvojen izveštaj o radu, finansijski izveštaj za predhodnih godinu dana i plan rada za period 2018. do 2020. godine. Kao najbitniji zadaci su istaknuti promocija školovanja rezervnih oficira i podoficira, okupljanje većeg broja članova, izrada projekata vezanih za obuku članstva i građana koji do sada nisu imali prilike da se obučavaju iz oblasti odbrane i saradnja oko organizacije obuke sa organizacijama koje se bave tematikom odbrane, vanrednih situacija i pružanja prve pomoći i zaštite.

 

 

Skupštini su prisustvovali Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina i major Rade Daljević, predstavnik Komande za razvoj Banatske brigade.

- Veoma je važno da razvijamo patriotizam, da negujemo tradiciju, a upravo ovakve organizacije to i  promovišu. Grad Zrenjanin će podržavati i dalje projekte koje ste zacrtali i pomoći u njihovoj realizaciji - poručio je Radišić zrenjaninskim rezervnim vojnim starešinama.

Desna ivica

© 2008 Grad Zrenjanin. Sva prava zadržana