Zaglavlje
Mapa sajta  Mapa sajta   RSS  RSS    Facebook 
Leva ivica
Pretraga
Desna ivica
Leva ivica

SISTEM 48

Budžet grada Zrenjanina

GIS centar u Zrenjaninu

Free and Industrials Zones

Pitajte gradonacelnika

Portal E-uprava Srbija

Jedinstveni birački spisak

Citaj
Otvoren 8. Međunarodni tekvondo kup ''Zrenjanin open'' (10 fotografija)

03.03.2018


Uz učešće 530 takmičara iz 9 zemalja, danas je u „Kristalnoj dvorani“ u Zrenjaninu svečano otvoren tradicionalni 8. međunarodni kup u tekvondu „Zrenjanin open“. Sve učesnike i goste je pozdravio i takmičenje proglasio otvorenim pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, u prisustvu generalnog sekretara Tekvondo asocijacije Srbije Zorana Ćendića i predsednika  Tekvodno asocijacije Vojvodine Vukašina Vukašinovića.
 
 
 
Simo Salapura je istakao da je Zrenjanin domaćin još jednog međunarodnog takmičenja i da je sportska infrastruktura grada u potpunosti iskorišćen i da su kapaciteti popunjeni, iz vikenda u vikend.
„Osmo tekvondo takmičenje „Zrenjanin open“ i ovoga puta je dovelo u naš grad veliki broj učesnika, iz više država i nadam se da ćemo ovako nastaviti da razvijamo ne samo našu sportsku infrastrukturu, već i sport na lokalnom nivou, zahvaljujući upravo ovakvim velikim manifestacijama. Čestitam organizatoru i zahvaljujem se svim ekipama koje su došle, uz uverenje da će ih sledeće godine biti još više“, poručio je Salapura na otvaranju takmičenja.
 
 
 
Predsednik pokrajinske tekvondo asocijacije ocenio je da grad Zrenjanin daje veliki doprinos razvoju tekvondo sporta, i da ima veliki uticaj na rad nacionalnog i pokrajinskog tekvondo saveza.
„Novi Sad je vodeći centar u Vojvodini, s najvećim brojem klubova, odmah uz njega su Zrenjanin, Ruma i još neki klubovi, koji se bore za primat. Trenutno je u Vojvodini 24 kluba, a broj takmičara varira iz godine u godinu. Prošle godine su dva kluba prestala s radom, ali su formirana tri nova“, objašnjava Vukašinović.
 
 
 
Kup „Zrenjanin OPEN“ se organizuje u svim kategorijama - pionira, kadeta, juniora i seniora, u muškoj i ženskoj konkurenciji, koji se nadmeću u formama, borbama, kik i visinskom razbijanju. Predstavnik organizatora takmičenja, Slaviša Perić iz Tekvondo kluba „Zrenjanin“ kaže da sada već imaju bogato iskustvo u organizaciji takmičenja, ali da svaki ovakav turnir nosi i veliku odgovornost.
 
 
 
„Zbog vremenskih uslovima, takmičari iz nekoliko zemalja otkazali su dolazak, ali ih je ipak u Zrenjanin došlo 530 takmičara iz 9 zemalja. Zadovoljni smo, i moramo da pomenemo da smo takmičenje organizovali uz veliku pomoć lokalne samouprave, koja prepoznaje značaj ovog olimpijskog sporta. Imamo potencijala, a što se tiče tekvonda u Zrenjaninu i regionu srednjeg Banata, rade 4 kluba, tekvondo klub „Zrenjanin“ je najmasovniji, ima 102 člana i 74 takmičara, od kojih je 5 standardnih reprezentativaca“, ističe Perić, koji obeležava tri decenije prisustva u tom sportu.   
 
 
Desna ivica

© 2008 Grad Zrenjanin. Sva prava zadržana