Zaglavlje
Mapa sajta  Mapa sajta   RSS  RSS    Facebook 
Leva ivica
Pretraga
Desna ivica
Leva ivica

SISTEM 48

Budžet grada Zrenjanina

GIS centar u Zrenjaninu

Free and Industrials Zones

Pitajte gradonacelnika

Portal E-uprava Srbija

Jedinstveni birački spisak

Citaj
''Trka za srećnije detinjstvo'' u subotu u Aviv Parku

24.09.2019


Crveni krst Zrenjanin u saradnji sa Gradom Zrenjaninom, Sportskim savezom grada Zrenjanina i Savezom za školski sport Grada Zrenjanina i ove godine organizuje humanitarno rekreativnu akciju “Trka za srećnije detinjstvo”, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.
 
O manifestaciji su govorili pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, Jelena Dragić, načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Gradske uprave Zrenjanin, Aleksandra Tanasijević, sekretar Crvenog krsta Zrenjanin, Vukosava Đapić Atanacković, sekretar Saveza za sport Grada Zrenjanina i Jovan Lekić, sekretar Saveza za školski sport.
 
 
 
Ovogodišnja akcija „Trka za srećnije detinjstvo” će biti realizovana u subotu, 28. septembra u “Aviv Parku”, s početkom u 11.00 časova.
 
Simo Salapura podsetio je da se trka održava u sklopu ”Nedelje sporta”, koja traje od 23 - 29. septembra.
- Kao i svake godine ovo je multisektorski pristup i saradnja ka lepom i humanom cilju, da uz pomoć prikupljenih sredstava od prodaje karata učinimo još jedan pomak u humanosti i solidarnosti sa onima kojima je to najpotrebnije - rekao je on.
 
 

 
 
Istakao je i da će ove godine biti održana 12. ”Mini olimpijada” za osobe sa smetnjama u razvoju sa teritroije Vojvodine, a da je učeće prijavilo 14 udruženja. Ovu olimpijadu, kao i prethodnih godina, sprovodi zrenjaninsko udruženje za pomoć MNRO “Suncokret”.
- Biće održana još jedna humanitarna akcija, u saradnji sa Crvenim krstom, dobrovoljnog davanja krvi - rekao je Salapura.
 
Istakao je i da će sav prihod od prodaje ulaznica u iznosu od simboličnih 50 dinara ove godine biti uplaćen u fond ”Sportom za bolje sutra”, osnovanom februara ove godine.
 
 
 
Sa današnje konferencije za novinare upućen je poziv učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i svim sugrađanima, da se odazovu i uzmu učešće u ovoj humanitarnoj akciji.
 
Ulaznice se mogu kupiti u prostorijama Crvenog krsta od 7 do 15 časova, kao i na sam dan takmičenja, u subotu u Aviv Parku, a mogu ih kupiti i oni koji ne žele da učestvuju u trci.
Desna ivica

© 2008 Grad Zrenjanin. Sva prava zadržana