Zaglavlje
Mapa sajta  Mapa sajta   RSS  RSS    Facebook 
Leva ivica
Pretraga
Desna ivica
Leva ivica

SISTEM 48

Budžet grada Zrenjanina

GIS centar u Zrenjaninu

Free and Industrials Zones

Pitajte gradonacelnika

Portal E-uprava Srbija

Jedinstveni birački spisak

Citaj
Domu zdravlja Zrenjanin 2,83 miliona dinara za projekat ''Bolje prevencija, nego intervencija''

04.12.2019


Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar uručio je prošlog petka ugovore o finansiranju i realizaciji projekata usmerenih ka unapređenju kvaliteta zdravstvenih usluga u primarnoj zdravstvenoj zaštiti za 83 doma zdravlja, ukupne vrednosti 270.000.000 dinara, odnosno 2,3 miliona evra. Među potpisnicima ugovora bio je i Dom zdravlja “Dr Boško Vrebalov” Zrenjanin, kom je opredeljeno 2.830.000 dinara za projekat ”Bolje prevencija, nego intervencija”, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.
 
 
 
Uručujući direktorima domova zdravlja ugovore o bespovratnim finansijskim sredstvima, ministar dr Zlatibor Lončar istakao je da je čvrsto opredeljenje Ministarstva zdravlja da se kvalitet zdravstvene usluge u primarnoj zdravstvenoj zaštiti dodatno unapredi.
 
Cilj navedenog projekta Doma zdravlja Zrenjanin je povećanje kvaliteta zdravstvene zaštite i procenta registrovanih ženskih osoba uključenih u ciljani pregled za rano otkrivanje raka grlića materice na teritoriji Grada Zrenjanina. U okviru projekta realizovaće se 24 radionice u gradu Zrenjaninu i naseljenim mestima opštine na kojima će korisnici dobiti sve potrebne informacije o neophodnosti preventivnih ginekoloških pregleda. 
 
 
Za potrebe realizacije radionice biće pripremljen edukativno - promotivni materijal koji će sadržati sve potrebne informacije o rizicima usled neobavljanja preventivnih pregleda na rak grlića materice. Radi što boljeg odziva korisnika na radionice biće organizovana medijska kampanja kroz intenzivno informisanje javnosti o aktivnostima na projektu, radionice, skrininzi u opštini Zrenjanin. U okviru projekta biće nabavljen kolposkop koji će se koristiti kao dopunska dijagnostika u preventivnim pregledima.
 
Izvor: Dom zdravlja Zrenjanin 
Desna ivica

© 2008 Grad Zrenjanin. Sva prava zadržana