Zaglavlje
Mapa sajta  Mapa sajta   RSS  RSS    Facebook 
Leva ivica
Pretraga
Desna ivica
Leva ivica

SISTEM 48

Budžet grada Zrenjanina

GIS centar u Zrenjaninu

Free and Industrials Zones

Pitajte gradonacelnika

Portal E-uprava Srbija

Jedinstveni birački spisak

Citaj
Radovi u Gimnazijskoj - sanirane oštećene rešetke

16.01.2020


U Gimnazijskoj ulici, delu između Jevrejske i hotela “Vojvodina”, završeni su radovi na sanaciji oštećenih rešetki slivnika u sredini kolovoza. Radove je izvelo zrenjaninsko preduzeće “Mont”, a umesto dosadašnjih rešetki postavljeni su odgovarajući mono-blokovi, koji zadržavaju funkciju odvođenja atmosferskih padavina, uz duži vek trajanja, a na određenoj dužini imaju i mogućnost čišćenja. Radovi su u manjem delu ulice još uvek obezbeđeni žičanom ogradom, koja će, po očvršćavanju betona, biti uklonjena. 
 
 
 
 
Gimnazijska ulica predstavlja deo pešačke zone, sa zabranom saobraćaja motornim vozilima. Međutim, svedoci smo svakodnevnog kršenja te zabrane, što je i prouzrokovalo oštećenja podloge ulice koja je u potpunosti rekonstruisana 2014. godine. Iako pripadnici saobraćajne policije u čestim intervencijama sankcionišu prekršaje i ukazuju vozačima na zabranu, ona se i dalje ne poštuje i na taj problem potrebno je i dalje ukazivati.
 
Gimnazijska ulica deo je prоstоrnе kulturnо-istоriјskо cеlinе „Stаrо јеzgrо Zrenjanina“,  kаtеgоrisаne kао kulturnо dоbrо оd vеlikоg znаčаја. U njoj se nalazi više objekata arhitektonske i stilske vrednosti koji datiraju od od sredine 19. do pоčеtka 20. vеkа i svedoče o razvoju ulice kao građanskog kvarta i sedišta najznačajnije gradske obrazovne institucije - Zrenjaninske gimnazije, podignute 1846. godine.  
 
 
 
Podsećamo, tokom rekonstrukcije urađena je kompletna nova podzemna infrastruktura ulice, kanalizaciona, vodovodna i toplovodna mreža, da bi potom u istoj nivelaciji bile postavljene behaton i kamene kocke i ulica poprimila izgled primeren centru grada i potrebama njegovih stanovnika.  
Desna ivica

© 2008 Grad Zrenjanin. Sva prava zadržana