logo
Citaj
Novo gradilište u zoni ''Jugoistok'' i pet gradilišta stambenih zgrada u Zrenjaninu

18.04.2017


Otvoreno je novo gradilište u industrijskoj zoni “Jugoistok - Ečka”, gde je zemljane radove za svoj budući proizvodni pogon počelo da izvodi zrenjaninsko preduzeće “Metalpromet sistem”. To preduzeće bavi se proizvodnjom plastične ambalaže i u industrijskoj zoni raspolaže parcelom nešto većom od 6300 kvadratnih metara.
 
 
Pet gradilišta stambenih objekata kolektivnog stanovanja aktivno je na isto toliko lokacija u Zrenjaninu, a zgrade se podižu na Bagljašu i ulicama Koče Kolarova, Jug-Bogdana, Trg Dositeja Obradovića i Vojvode Bojovića.
 
Gradilište je ovih dana otvoreno u Ulici Koče Kolarova 20, gde zrenjaninski investitor “Bio-elektrik” Dragana Božjaka podiže stambeno-poslovni kompleks sa 32 stana, raspoređenih u dve pojedinačne lamele. Objekti će biti spratnosti P+3, osim stambenih jedinica imaće i 2 poslovna lokala i 16 garaža, a investitor će, što je novina u ovdašnjoj stanogradnji, u okviru kompleksa podići i park sa dečjim igralištem, na ukupnoj površini od 560 kvadratnih metara. Rok za završetak gradnje je septembar 2018. godine.  
 
 
 
 
Gradilište i budući izgled objekata u Ulici Koče Kolarova 20
 
U Ulici vojvode Bojovića 45 investitor Ivan Subotički iz Beograda gradi stambeni objekat spratnosti P+3, nazvan “Vila Begej”. Objekat se nalazi u “slepom” delu pomenute ulice, u blizini Begeja, a građevinski radovi stigli su do trećeg sprata. Završetak radova planiran je do kraja ove godine.  
 
 
 
"Vila Begej" u Ulici vojvode Bojovića 45, gradilište i budući izgled
 
“Maksimović-Gradnja” iz Zrenjanina, nakon završetka spoljnih građevinskih radova na stambeno-poslovnom objektu “A” u Ulici Jug Bogdana 4, na istoj lokaciji intenzivno gradi i objekat “B”, koji će biti isključivo stambeni. Taj objekat, spratnosti Su+VP+2+Pk, imaće 19 stambenih jedinica, površine 35-100 kvadratnih metara i 10 garaža u suterenu objekta.  
 
 
 
Završen objekat "A" i gradnja objekta "B" "Maksimović-gradnje", u Ulici Jug-Bogdana 4
 
Podsećamo, gradnju prvog stambenog objekta kolektivnog stanovanja na Bagljašu nakon niza godina, u Ulici dr Tihomira Ostojića, investira novosadsko preduzeće “Home Interpoint”. Stambeni kompleks “36” nazvan je po kućnom broju lokacije, a radovi na atraktivnom objektu spratnosti P+4+Ps su u punom jeku, sudeći po broju radnika i aktivnostima na gradilištu.
  
 
 
Gradilište zgrade "36" u Ulici dr Tihomira Ostojića
 
Radovi su u toku i na Trgu Dositeja Obradovića, gde je gradnja stambeno-poslovnog objekta "Centar-jug" stigla do petog sprata. Radnici preduzeća “GIK Intergradnja Banat grup” nastavljaju s izgradnjom tog objekta spratnosti Po+P+6, započetom još 2008. godine, a potom prekidanom u nekoliko navrata. 
 

 
Gradilište kompleksa "Centar-jug" na Trgu Dositeja Obradovića 
ZRENJANIN, Adresa: Ulica i broj 1, Tel: 023/154-24-58