logo
Citaj
Ambasador Alžira u poseti Zrenjaninu

19.05.2017


Ambasador Alžira, Abdelhamid Šebšub posetio je danas naš grad i tom prilikom bio gost gradonačelniku Čedomiru Janjiću i njegovim saradnicima, a bio je i u prilici da prisustvuje maturantskom plesu u centru grada.

 

 

 

Zahvalivši se na dočeku, ambasador Šebšub je rekao da je današnji susret organizovan kako bi se sagledale brojne mogućnosti saradnje između Alžira i Grada Zrenjanina.

 

 

- Gradonačelnik me je upoznao sa naporima koji se ulažu u razvoj Zrenjanina, u smislu privrednog i razvoja ostalih sektora. Istovremeno smo razgovarali o mogućnostima saradnje u oblasti sporta. Vidim da ovaj grad ima puno potencijala koji bi mogli biti interesantni za alžirske investitore. Mogli bismo da razmišljamo i o partnerstvima između preduzeća iz Alžira i Zrenjanina - kazao je ambasador.

 

 

 

Naveo je i da je Zrenjanin istorijski grad, te da kao takav ima puno kulturno - istorijskih sadržaja i u tom smislu moguća je stručnost i ekspetriza u oblasti konzervacije istorijskih vrednosti.

On je podsetio na nedavno održan koncert alžirske muzike i zahvalio gradonačelniku i Zrenjanincima na tome kako su prihvatili i uvažili alžirsku muziku.

- Takođe, možemo razmišljati i o tome da folklorne grupe dođu u Alžir i mislim da će ova poseta otvoriti velike perspektive i veliko poverenje u budućnost naših odnosa - zaključio je ambasador Šebšub.

 

 

 

Govoreći o današnjoj poseti ambasadora, gradonačelnik Janjić je ukazao da pre svega država Srbija ima odličnu saradnju sa Alžirom.

- Mi želimo da iskoristimo taj dobar odnos, veoma smo bili sretni što smo imali prliku da organizuejmo koncert alžirske muzike ovde u našem Zrenjaninu, a posebno me je obradovala puna sala pozorišta, jer, očigledno postoji mnogo veća zainteresovanost nego što smo svesni. Svakako, Alžir nije ni mala država, niti je blizu, ali ne tako daleko da ne možemo da sarađujemo, pre svega u oblasti kulture i sporta. Nama je veliki interes da nam dolaze sportisti iz drugih država, ali sam siguran da će iz ovih kontakata izroditi i privredna saradnja što smatram da je najvažnije - rekao je gradonačelnik Janjić. 

 

Nakon prijema organizovana je poseta Narodnom pozorištu "Toša Jovanović".

ZRENJANIN, Adresa: Ulica i broj 1, Tel: 023/154-24-58