Čelnici Zrenjanina uputili čestitke povodom Međunarodnog dana demokratije

Povodom 15. septembra, Međunarodnog dana demokratije, čestitku građanima Zrenjanina uputili su gradonačelnik Goran Knežević i predsednik Skupštine Grada Aleksandar Marton:



"Današnji dan, koji obeležavamo po prvi put, prilika je da se još jednom naglasi važnost demokratije, da građani i politički subjekti prepoznaju šta ona podrazumeva i kakve mogućnosti nudi, kao i da svi učesnici u demokratskim procesima razmene mišljenja o izazovima sa kojima se sreću. Čestitam ovaj dan svim građanima Zrenjanina i njihovim predstavnicima u lokalnom parlamentu, sa željom da svi zajedno učestvujemo u kreiranju političke scene i na taj način doprinesemo bržem razvoju Grada Zrenjanina - kaže se u čestitki koju je uputio gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević.



"Građanima i svim političkim akterima na zrenjaninskoj političkoj sceni čestitam Međunarodni dan demokratije. Ovaj datum prilika je i za vlast i za opoziciju da se podsete i ni jednog trenutka ne zanemare značaj demokratskih institucija. Nadam se da ćemo dati zajednički doprinos njihovom razvoju, a na taj način doprineti i daljem razvoju Grada Zrenjanina" – kaže se u čestitki koju je uputio predsednik Skupštine Grada Aleksandar Marton.



Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je prošle godine 15. septembar za Međunarodni dan demokratije i Srbija se od ove godine pridružuje nacionalnim parlamentima zemalja članica Interparlamentarne unije koje obeležavaju taj datum.



Povodom obeležavanja Međunarodnog dana demokratije, nosioci najviših državnih funkcija govoriće na svečanoj sednici Skupštine Srbije zakazanoj za 13 časova. Očekuje se da će se poslanicima obratiti i predstavnici međunarodnih organizacija. Najavljeno je da će na svečanoj sednici parlamenta, koja se prvi put ove godine održava tim povodom, govoriti predsednik Srbije Boris Tadić, premijer Mirko Cvetković i predsednik parlamenta Slavica Đukić Dejanović.