Preminuo nekadašnji odbojkaški reprezentativac Miloš Grbić

Posle kratke i teške bolesti preksinoć je na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu u 65. godini preminuo Miloš Grbić, nekadašnji odbojkaški reprezentativac Jugoslavije, otac i prvi trener proslavljenih odbojkaša Vladimira i Nikole.

Miloš Grbić bio je kapiten državne reprezentacije koja je 1975. godine u Beogradu osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, prvu u istoriji naše muške odbojke, i dugogodišnji prvotimac ekipe GIK Banat koja je najveći uspeh postigla u sezoni 1971/1972. godine, osvajanjem titule šampiona Jugoslavije. Za državni tim odigrao je 193 utakmice. Na tri šampionata Evrope u dresu odigrao je 25, a na dva Svetska prvenstva 22 utakmice u dresu Jugoslavije. Još dva puta je kao kapiten reprezentacije stajao na pobedničkom postolju - na Mediteranskim igrama 1967. u Tunisu i 1975. u Alžiru. Zaslužni je sportista Jugoslavije i  nosilac Ordena zasluga za narod sa srebrnim vencem (1975), a od 2007. je vrednovan kao istaknuti i priznati sportista Srbije.

 

Miloš Grbić



Komemoracija povodom smrti Miloša Grbića biće održana danas u 12 časova u OŠ "Jovan Dučić" u Kleku, mestu u kom je Miloš rođen, živeo i radio kao nastavnik fizičkog vaspitanja i direktor osnovne škole. Sahrana je u 15 časova na mesnom groblju.

Telegrame saučešća povodom smrti Miloša Grbića porodici Grbić su uputili brojni pojedinci i kolektivi, a između ostalih i predsednik Srbije Boris Tadić.