Četvrti "Kup tolerancije" narednog vikenda u Zrenjaninu

Narednog vikenda, 18. i 19. oktobra u Zrenjaninu će biti održana sportska takmičenja u okviru četvrtog "Kupa tolerancije", koja realizuju Izvršno veće AP Vojvodine i Savez za školski sport opštine Zrenjanin, a donator projekta na nivou Pokrajine je Vlada Republike Mađarske – saopšteno je na konferenciji za novinare, održanoj u zrenjaninskoj Gradskoj kući. Ova, sada već tradicionalna manifestacija, deo je projekta "Multikulturalizam i tolerancija" u Vojvodini i održava se, preko četiri regionalna i finalnog takmičenja, u četiri sportske discipline: malom fudbalu, stonom tenisu, košarci i odbojci, a ono što je karakteristično jeste da u "Kupu tolerancije" učestvuju učenici viših razreda osnovnih i srednjih škola sa nastavom na jezicima nacionalnih manjina, odnosno škola sa teritorija opština u kojima živi značajan broj pripadnika nacionalnih manjina u Vojvodini. Regionalno takmičenje u Zrenjaninu okupiće učenike iz opština Kikinda, Novi Bečej, Sečanj, Nova Crnja, Titel, Žabalj, Žitište i Zrenjanin.

 


Konferenciji za novinare su prisustvovali pomoćnik pokrajinskog sekretara za upravu, propise i nacionalne manjine Marius Rošu, zamenik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Janoš Čikoš, predsednik Skupštine Grada Zrenjanina Aleksandar Marton i generalni sekretar Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje Grada Zrenjanina Milorad Ivković.

 


Tokom konferencije za novinare upriličeno je i žrebanje za sva takmičenja, a takmičarske brojeve izvlačila je svetska juniorska šampionka u skoku u dalj Ivana Španović, koja je i ovom prilikom sa zadovoljstvom prihvatila poziv organizatora da promoviše školski sport, u kom je i sama prisutna.

 

 


Svečano otvaranje "Kupa tolerancije" biće upriličeno u subotu, 18. oktobra, u Kulturnom centru Zrenjanina u 10:30 časova, dok se takmičenja se održavaju u terminu od 11.30 do 18 časova, u sali OŠ "Žarko Zrenjanin" (mali fudbal), sali OŠ "2. oktobar" (stoni tenis), sali Tehničke škole (košarka u muškoj konkurenciji), sali EGŠ "Nikola Tesla"  (košarka u ženskoj konkurenciji) i sali OŠ "Jovan Dučić" u Kleku (odbojka u mešovitoj konkurenciji). Narednog dana, u nedelju, 19. oktobra, takmičenja se održavaju u terminu od 9.30 – 15 časova, kada je zakazano i svečano zatvaranje manifestacije, u Kulturnom centru Zrenjanina, uz prisustvo svih ekipa učesnika.