Đački parlament u poseti Skupštini Grada

U sklopu obeležavanja Dečje nedelje, danas je Predsednik Skupštine Grada Aleksandar Marton primio delegaciju Đačkog parlamenta Zrenjaninske gimnazije. Uz pet učenika gimnazije, članova Đačkog parlamenta, u delegaciji je bio i direktor Gimnazije Milan Radaković.

Pozdravljajući goste, Aleksandar Marton je rekao da je institucija đačkog parlamenta veoma značajna i da u narednom periodu treba da dobije dodatni kvalitet.

 

Đački parlamenu u poseti Skupštini grada


- Obeležavanje Dečje nedelje prilika je i da se ukaže na probleme koji imaju i vaši vršnjaci, jer deca nisu samo mališani predškolskog uzrasta. Maloletnička delikvencija je, nažalost, u porastu, i to se reflektuje i u Zrenjaninu. Ovo je i prilika za upućivanje zajedničkog apela da se ovakve stvari više ne dešavaju, i to apela ne samo mladima i njihovim roditeljima, već i prosvetnim radnicima, Ministarstvu unutrašnjih poslova, lokalnoj samoupravi, da zajedno radimo na prevenciji – rekao je Marton i ukazao na poslednji primer ispisivanja grafita neprimerene sadržine na više fasada širom grada. – Pred nama je, dakle, puno posla na ozdravljenju ovog društva, a generacije koje dolaze, budući akademski građani, koji će voditi ovaj grad, pokrajinu i državu, treba da pokažu da je država u dobrim rukama – obratio se Marton zrenjaninskim gimnazijalcima.

 

Đački parlamenu u poseti Skupštini grada


Direktor Zrenjaninske gimnazije Milan Radaković istakao je dobru saradnju između lokalne samouprave i škole.

- Mi smo na zajedničkom putu da kroz obrazovne institucije formiramo kvalitetne ljude koji će nositi ovo društvo i činiti ga zdravijim i boljim – istakao je Radaković.

Predstavnici Đačkog parlamenta Zrenjaninske gimnazije informisali su predsednika Skupštine Grada o svojim aktivnostima i planovima. Kao jedna od aktivnosti pomenuta je i saradnja sa gimnazijalcima iz Kragujevca, čiji su "parlamentarci" izuzetno aktivni, a u toku je izborni proces za tekuću školsku godinu koji treba da dovede do izbora novih članova Đačkog parlamenta i njegovih rukovodilaca, kao i intenziviranje saradnje sa predstavnicima drugih škola, u okviru Unije đačkih parlamenata Zrenjanina.