Postavlja se fasada na novoj hali sportova

Radnici preduzeća "Maxmara" doo iz Banja Luke počeli su pre nekoliko dana radove na postavljanju fasade nove sportske hale u Zrenjaninu, čime izgradnja ovog objekta ulazi, praktično, u pretposlednju fazu. Nakon zastakljivanja hale, na redu su unutrašnji radovi, a uporedo će se odvijati i radovi na uređenju okolnog prostora, pristupnih saobraćajnica, parkinga i poslovnog prostora u prizemlju hale, kao i radovi na povezivanju nove sa postojećom halom, koja će se adaptirati za potrebe trenažnog procesa sportista.
 

Postavljanje fasade nove hale sportova

 

Preduzeće "Maxmara" doo iz Banja Luke, izvođač radova na fasadi objekta, specijalizovano je za proizvodnju i montažu aluminijumskih konstrukcija, PVC prozora, čeličnih konstrukcija i termoizolacionog stakla i jedna je od firmi sa najznačajnijim referencama u ovoj oblasti u regionu. Preduzeće je osnovano 1978. godine, a pod sadašnjim nazivom i organizacijom posluje od 1993. godine.  

 

Fasada zrenjaninske hale sportova u tehničkom smislu predstavlja polustrukturalni sistem samonosećih staklenih ravni, a izvođač radova postaviće fiksatore, potkonstrukciju, spoljne staklene elemente i unutrašnje staklene pregrade. Zastakljivanje će se obaviti na površini od oko 4.000 kvadratnih metara. Očekuje se da ova faza radova bude završena do kraja novembra, nakon čega će ovaj objekat dobiti izgled jedinstvene "staklene kutije" i svakako postati nova i prepoznatljiva gradska veduta.

 

Prema novoutvrđenoj dinamici radova, a s obzirom da je grad Zrenjanin dobio organizaciju dva značajna međunarodna sportska događaja naredne godine – utakmice u okviru odbojkaškog turnira Univerzijade i Kadetsko prvenstvo Evrope u rvanju, hala sportova mora biti završena najkasnije do 1. maja 2009. godine.