Zrenjanin posetila ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković

Zrenjanin je juče posetila ministarka omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Snežana Samardžić Marković, sa saradnicima. U delegaciji ministarstva bili su i Suzana Šulejić, sekretar ministarstva, kao i pomoćnici ministra Zagorka Petrović Zlatanović i Vojislav Tabački, a domaćini posete bili su zamenik gradonačelnika Zrenjanina Goran Kaurić i članovi Gradskog veća Zrenjanina zaduženi za sport i mlade Vojislav Matić i Goran Đorđević. Goste su na bazenu dočekale i dve vrhunske zrenjaninske plivačice – Miroslava Najdanovski i Stefanija Draganov Čordaš. 

 

Delegacija Ministarstva omladine i sporta posetila je dva značajna sportska objekta, na kojima je u toku rekonstrukcija ili izgradnja – gradski bazen i novu sporstku halu na Karađorđevom trgu. Na pokrivenom bazenu su u toku radovi na sanaciji plafonske konstrukcije, dok su na gradilištu hale sportova intenzivirani radovi na postavljanju staklene fasade i uređenju prilaznih puteva objektu. 

 

      

 


Po obilasku objekata, ministarka sporta rekla je da cilj posete upoznavanje sa dinamikom radova na objektima, jer je važno da sport u lokalu, a naročito u Zrenjaninu koji daje značajan broj olimpijaca, funkcioniše na maksimalnom nivou.
 - Dodatni razlog posete jeste i organizovanje Univerzijade. Imam uveravanja od gradskih vlasti i izvođača radova da ova hala u datom roku može biti spremna za organizovanje Univgerzijade, a jednako su važni i evropsko kadetsko prvenstvo u rvanju i takmičenje juniorki u odbojci. Ja ću, a to sada mogu i ekskluzivno da saopštim, predložiti Organizacionom odboru Univerzijade da uvrsti Zrenjanin u program takmičenja Univerzijade. Interes Univerzijade i jeste da ne bude samo beogradski projekat, već domaćinstvo Srbije u što širem smislu – istakla je Samardžić Marković.

 

                                   

 


Ministarka omladine i sporta je dodala da će razgovarati i o ostvarenju politike za mlade u Gradu Zrenjaninu, s obzirom da su u njenom resoru i mladi, a izrazila je i zadovoljstvo što lokalna samouprava u trenutnim uslovima funkcioniše na zadovoljavajuć način i što nema prekida u realizaciji investicija.