Pružiti pomoć socijalno ugroženim sugrađanima

Predsednik Skupštine Grada Zrenjanina Aleksandar Marton, sa saradnicima, direktorima Javnog stambenog preduzeća i JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" Dejanom Čapom i Branislavom Kneževićem danas je posetito Radinku Bečei, socijalno ugroženu sugrađanku koja živi u stanu u vlasništvu Grada Zrenjanina, na početku Ulice cara Dušana. Posetu je organizovalo udruženje "Vojvođanska inicijativa", s ciljem da ukaže na probleme i uslove u kojima žive pojedini naši sugrađani, kao i da podstakne akciju za uređenje stanova koji su u gradskom vlasništvu. 
 
 
Radinka Bečei živi sama i izdržava se od socijalne pomoći u iznosu nešto većem od 4.000 dinara. Stan u kom živi je u trošnom stanju, ruiniran i ne obezbeđuje, praktično, ni minimum uslova za dostojanstven život. Tokom ove posete, predsednik zrenjaninske skupštine je rekao da je činjenica da u našem gradu živi mnogo socijalno ugroženih lica, i to je problem naročito izražen tokom poslednjih petnaestak godina.
- Ova država, ipak, nije toliko siromašna kao neke druge u svetu i mora se voditi računa o onim licima koja zavređuju pomoć društva. Čuli smo koliki je iznos socijalne pomoći, ona je skromna, i mislim da jačanjem pozicije lokalne samouprave i pokrajine u daljim procesima decentralizacije moramo stvoriti i mogućnosti za podizanje iznosa socijalne pomoći. U pružanju pomoći socijalno ugroženima važno je da postoje organizacije poput "Vojvođanske inicijative", čije će delovanje lokalna samouprava pomoći. Slučaj gospođe Bečei nije jedinstven u Zrenjaninu i radićemo na tome da takvim građanima obezbedimo egzistencijalni minimum koji zaslužuju – istakao je Aleksandar Marton. 
 
 
S obzirom da Radinka Bečei živi u stanu koji je u vlasništvu Grada Zrenjanina, direktor Javnog stambenog preduzeća Dejan Čapo rekao je da će ovo preduzeće reagovati i pokušati da u ovom stanu obezbedi uslove za normalan život. 
- Nadam se da će se u budžetu Javnog stambenog preduzeća za naredni period pronaći sredstva namenjena sanaciji ovakvih prostora, kako bi naši sugrađani koji žive u tim stanovima imali bar minimum ljudskog standarda. Ovo smatram početkom jedne dobre saradnje i očekujem da ćemo zajednički, uz volontere udruženja koja se bave socijalnom problematikom i uz lokalnu samoupravu, iznaći finansijske mogućnosti i načine da rešimo ovaj i slične ljudske probleme, koji su, nažalost, zaista teški – rekao je Dejan Čapo.