Predstavljen kabinet predsednika Skupštine Grada

Na današnjoj press konferenciji predsednika Skupštine Grada Zrenjanina Aleksandra Martona predstavljeni su članovi njegovog kabineta, a teme obraćanja novinarima bile su i nedavno održana sednica Skupštine Grada, kao i aktivnosti u predstojećem periodu. 
 
 
Šef kabineta predsednika Skupštine Grada je Olivera Ristić Kostić, magistar političkih nauka iz Zrenjanina i "povratnik" iz Beograda, gde je živela i radila protekle dve decenije. Zamenik šefa kabineta biće Ljiljana Rakita, dosadašnji šef Odseka za komunikacije, dok će poslove u kabinetu vezane za informisanje obavljati Miodrag Grubački, urednik gradske internet prezentacije. Predsednik zrenjaninske Skupštine ocenio je kao izuzetno pozitivnu činjenicu da se neko vraća u Zrenjanin iz glavnog grada i da će i drugi, posebno mladi, slediti taj put. Marton je rekao da je Zrenjanin šesti grad u Srbiji po veličini i da je demagogija pričati o tome da Skupštini grada ne treba kabinet. 
 
Najavljujući narednu sednicu Skupštine grada, Marton je rekao da će ona najverovatnije biti održana 17. decembra.
- Mi želimo da ispoštujemo slovo zakona i usvojimo budžet za narednu godinu, bez obzira što još nema naznaka o njegovom usvajanju na republičkom nivou. Ovaj tzv. "finansijski ustav" svake vlasti želimo da donesemo u zakonskom roku, dakle, do 20. decembra. Imam informaciju da je rad na pripremi budžeta uveliko u toku i da će za nekoliko dana biti završen. Na dnevnom  redu sednice naći će se i druge važne odluke, a između ostalih, i Odluka o mesnim zajednicama, koja je skinuta sa prošle sednice Skupštine. Predstoje nam i određene odluke vezane za kadrovsko popunjavanje pojedinih komisija i radnih tela Skupštine, kao i Saveta za mlade, za koji takođe očekujem da bude konstituisan do kraja godine – rekao je predsednik zrenjaninske Skupštine i dodao da se skupštinska zasedanja održavaju u proseku na svakih dvadeset dana i da će se taj trend nastaviti i u narednoj godini. On je takođe napomenuo da se sve odluke donete na zasedanjima mogu pronaći i u Službenom listu Grada Zrenjanina, čiji se sadržaj objavljuje na novoj gradskoj internet prezentaciji. 
 
 
Odgovarajući na novinarska pitanja, Aleksandar Marton je rekao da će se pred Skupštinom naći sve ono što predoči Radna grupa za rešavanje problema "Dimničarine", kao i sve što prođe kroz Gradsko veće, a vezano je za odlučivanje u Skupštini. Zamoljen da prokomentariše funkcionisanje izvršne vlasti u odsustvu gradonačelnika, Marton je rekao da očekuje njegov skori povratak, a da ovaj segment lokalne samouprave za sada uspešno vodi njegov zamenik Goran Kaurić.