Radio "Santos" i "KTV" dobili lokalne frekvencije

Savet Republičke radiodifuzne agencije saopštio je juče odluku o izdavanju 63 dozvole za emitovanje radio i TV programa na regionalnim i lokalnim područjima, kao i za grad Beograd, čime su okončani konkursi za dodelu dozvola. 
 
Kako je saopštila RRA, od početka procesa izdavanja dozvola ukupno je izdato 467 dozvola za emitovanje programa. Savet je, na jučerašnjoj sednici, doneo odluku o izdavanju četiri dozvole za TV program i sedam za radio na regionalnom nivou, kao i 25 dozvola za TV i 27 za radio program na lokalnom području. Članovi Saveta su, takođe, odlučili da se sledeće godine otvore kancelarije RRA u nekoliko gradova Srbije, da bi se povećala efikasnost monitoringa rada emitera na regionalnim i lokalnim područjima.
 
Dozvole za emitovanje programa na lokalnom području Zrenjanina jučerašnjom odlukom dobili su Radio "Santos" i "KTV" televizija. Ovom odlukom RRA, u medijskom etru našeg grada ostaju dve radio i dve TV stanice, po jedna radio i tv na regionalnom i na lokalnom nivou. Dozvole za emitovanje ranije su dobili Radio "Zrenjanin" i TV "Santos", obe na regionalnom nivou.