Predstavljen Fond "Ljilja i Milka Mijatov"

U Multimedijalnoj sali Gradske kuće danas je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen Fond "Ljilja i Milka Mijatov". 
 
Fond je registrovan februara prošle godine i već u martu 2008. dodelio je nagrade izuzetnim studentima državnih fakulteta, kada je nagrade dobilo petoro mladih i uspešnih ljudi. Tradicija nagrađivanja najboljih mladih studenata Zrenjaninaca se nastavlja i ove godine, o čemu su danas, na konferenciji za novinare, govorile Nadica Jakovljev, član Upravnog odbora Fonda i Savina Đurin, studentkinja Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin", jedna od prošlogodišnjih dobitnica. 
 
 
Jakovljeva je rekla da je Upravni odbor Fonda na svojoj sednici održanoj 30. januara doneo odluku da se i ove godine dodeli pet novčanih nagrada za najbolje studente druge i viših godina državnih fakulteta. Upravni odbor doneo je odluku da ove godine pojedinačni iznos nagrade iznosi 40 hiljada dinara, što je za 5 hiljada veći iznos u odnosu na prošlu godinu. 
- Javnost je, posle prve neverice i radoznalosti, sa zadovoljstvom reagovala na to da privatna fondacija, kakvih inače u gradu nema, prepozna i uopšte reaguje na uspešne mlade ljude kojima je priznanje za ono što rade izuzetno važno. Fond "Ljilja i Milka Mijatov" prošle godine novčanim sredstvima pomagao je i drugima kojima je pomoć bila potrebna, reagovao na pozive na pomoć kad god je procenio da treba. No, ovu akciju pomaganje dobrim i uspešnim mladim ljudima smatra najznačajnijom. U ime Upravnog odbora mogu da kažem da se nadamo da će se ova akcija nastaviti. Medijski pokrovitelj nagrada za najbolje studente Fonda "Ljilja i Milka Mijatov" ove godine je Radio Zrenjanin. – istakla je Nadica Jakovljev. 
 
Ona je podsetila da je jedan od prošlogodišnjih dobitnika nagrade i Dragan Kostić, koji je sada na specijalističkim studijama u Beču, odakle se javio i poželeo da i ove godine nagrade odu u prave ruke. Predstavljajući drugog prošlogodišnjeg dobitnika, Savinu Đurin, Jakovljeva je naglasila da se radi "o odličnom studentu, odličnom proseku i budućnost grada".
 
 
Savina Đurin, govoreći o značaju nagrade za nju i druge dobitnike, istakla je da, osim evidentne finansijske satisfakcije, ona znači činjenicu da u svetu u kom, nažalost, često vlada sistem pogrešnih vrednosti, postoje ljudi koji obraćaju pažnju na nečije uspehe tokom školovanja i nagrađuju ih na ovakav način. 
 
Javni poziv za nagrade Fonda biće objavljen u listu "Zrenjanin" u petak 13. februara, a od tog dana će se naći i na sajtu radija, čija je adresa www.radio-zrenjanin.com. Rok za slanje prijava na poziv je 28. februara. Nakon toga, Upravni odbor doneće odluku kojih pet najboljih i najuspešnijih mladih zrenjaninskih studenata će biti dobitnici nagrada. Informacija o nagrađenima će biti objavljena u medijima, a svečano uručenje predviđeno je za subotu, 14. mart 2009. godine. Nagrade će biti uručene u Gradskoj biblioteci, koja je i prošle godine bila izuzetan domaćin ovoj svečanosti.