U nedelju izbori za organe mesnih zajednica

Na osnovu rešenja koje je doneo zamenik gradonačelnika Zrenjanina Goran Kaurić, raspisani su izbori za Savete i Nadzorne odbore mesnih zajednica na teritoriji Grada Zrenjanina: ''Centar'', ''Gradnulica'', ''Sava Kovačević'', ''Veljko Vlahović'', ''Dolja - Crni Šor'', ''Zeleno polje'', ''Šumica'', ''Žarko Zrenjanin'', ''Dositej Obradović'', ''Berbersko-Bolnica'', ''Mala Amerika'', ''Mužlja'', ''Aradac'', ''Belo Blato'', ''Botoš'', ''Ečka'' ,''Zlatica'', ''Jankov Most'', '' Klek'', ''Vojvoda Stevan Knićanin'' , ''Lukićevo'', ''Melenci'', ''Mihajlovo'', ''Orlovat'', ''Stajićevo'', ''Taraš'', ''Farkaždin'', ''Čenta'' i ''Lazarevo'' (samo za Nadzorni odbor). 
 
Izbori se održavaju u nedelju, 8. februara 2009. godine, u vremenu od 07 – 20 časova.
 
Izbori se po drugi put sprovode po odredbama novog Zakona o lokalnim izborima i Zakona o izboru narodnih poslanika, a prvi put nakon donošenja Odluke o mesnim zajednicama Grada Zrenjanina. 
 
Saveti mesnih zajednica brojaće od 5 do 11 članova, i iz redova članova Saveta birati predsednika i zamenika predsednika. Predsednik Saveta mesne zajednice predstavlja, zastupa mesnu zajednicu i naredbodavac je za izvršenje finansijskog plana mesne zajednice. 
Nadzorni odbori imaće predsednika i dva člana, koji se biraju na period od četiri godine. 
 
Na biračka mesta u nedelju glasači treba da ponesu ličnu kartu. 
 
Prema informacijama od nadležnih iz Odseka za poslove mesnih zajednica Gradske uprave, u 29 mesnih zajednica ukupno se bira 228  članova Saveta i 87 članova Nadzornih odbora. Za članove Saveta kandidovalo se 568 građana, a za članove Nadzornih odbora 112.