Delegacija Zrenjanina posetila Rešicu

Delegacija Grada Zrenjanina u sredu, 11. marta, boravila je u službenoj poseti rumunskoj županiji Karaš-Severin i glavnom gradu Rešici. U delegaciji su bili predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton, član Gradskog veća zadužen za resor preduzetništva i regionalne saradnje Tibor Vaš i šef kabineta predsednika Skupštine grada mr Olivera Ristić Kostić. 
 
     
 
Domaćin našoj delegaciji bio je predsednik Županijskog saveta Županije Karaš-Severin i jedan od najuticajnijih rumunskih političara, Sorin Frunzeverde, koji je svojevremeno imao funkciju glavnog pregovarača za ulazak ove zemlje u članstvo Evropske unije. Njegovi saradnici posetili su 3. novembra prošle godine Zrenjanin, tako da je ova poseta Rešici realizovana kao nastavak saradnje. Tokom sastanka u Rešici obe strane ocenile su da je, iako već postoje određeni vidovi saradnje na nivou privrednih komora, neophodno saradnju intenzivirati i proširiti na nivo lokalnih samouprava, odnosno gradova Zrenjanina i Rešice. Kao okvir za saradnju naveden je Sporazum o saradnji koji su 2004. godine potpisali tadašnji čelnici Izvršnog veća AP Vojvodine Đorđe Đukić i Županije Karaš-Severin Ilija Mustaćil. U tekstu ovog Sporazuma, između ostalog, podstiče se uspostavljanje saradnje upravo između gradova i mesta obe strane u cilju razmene različitih programa, kao i zajednički nastupi u okviru projekata prekogranične saradnje i korišćenja fondova EU, što se u praksi već i čini. 
 
 
Sastanak u Rešici završen je pozivom upućenim našoj delegaciji da prisustvuje jednom sportskom događaju u ovom gradu. Naime, igrom žreba, 28. marta će se u Rešici odigrati prvi meč četvrtfinala rukometnog Čelendž kupa između ekipa Sport Rešica i – zrenjaninskog Proletera. Biće to lepa prilika da uspostavljene veze između Zrenjanina i Rešice budu učvršćene i na sportskom planu, bez obzira na ishod meča, čiji će revanš biti odigran u našem gradu 4. ili 5. aprila...