Predstavljanje "Crnog kontinenta" u Zrenjaninu

U prisustvu otpravnice poslova i buduće ambasadorke Republike Gane u Srbiji Doris Brejs, sinoć je u Salonu Narodnog muzeja u Zrenjaninu otvorena izložba afričke umetnosti "Primarna umetnost – slike na stenama, slike na telu". Izložbu je postavila i otvorila Nataša Njegovanović – Ristić, viši kustos Muzeja afričke umetnosti u Beogradu, iz kog je izložbena postavka i stigla u Zrenjanin. 
 
 
 
Gospođu Doris Brejs primio je i predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton, a prijemu je prisustvovao i direktor Narodnog muzeja u Zrenjaninu Božidar Vorgić. Prva poseta otpravnice poslova ambasade Gane našem gradu predstavljala je priliku za upoznavanje s najvećim gradom Banata, njegovom tradicijom i kulturom, ali i mogućnostima za saradnju zrenjaninskog regiona s ovom srednjeafričkom državom. Sagovornici su posebno istakli mogućnosti kooperacije u oblasti prehrambene industrije i poljoprivrede, a predsednik zrenjaninske Skupštine rekao je da za Grad Zrenjanin svaki kontakt s predstavnicima diplomatskog kora u Beogradu ima poseban značaj. 
 
 
- Mi smo pre dva meseca organizovali susret s ambasadorom Indonezije, a danas smo u prilici da ugostimo predstavnicu jedne od razvijenijih afričkih država i želimo da pokažemo da naš grad može da sarađuje, kako sa zemljama u okruženju, tako i onim udaljenijim. Mi moramo da upoznajemo sve države sveta, tradiciju i život njihovih stanovnika, jer je to način civilizacijskog "opismenjavanja", pre svega, mladih ljudi, što ima za cilj i izložba koja se otvara u zrenjaninskom muzeju – istakao je Aleksandar Marton.