Rukometne reprezentativke Srbije na pripremama u Zrenjaninu

Na pripremama u Zrenjaninu ovih se dana nalaze reprezentativke Srbije u rukometu, koje uskoro očekuju odlučujući mečevi protiv Nemačke, u baražu za učešće na Svetskom prvenstvu u Kini, decembra ove godine. Prvi deo priprema u našem gradu i Ečkoj odvija se u periodu od 25. do 29. maja, a utakmice protiv Nemačke rukometašice Srbije odigraće 7. juna (u Zaječaru) i 13. juna (u Hamburgu). 
 
 
Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton danas je priredio prijem za kapitena reprezentacije Svetlanu Cecu Ognjenović, saveznog trenera Milorada Milatovića i direktora reprezentacije Radosava Šljivančanina. Prijemu su prisustvovali i  čelnici Sportskog saveza Grada Zrenjanina Siniša Marinac i Momir Rnić, kao i član Gradskog veća zadužen za sport Vojislav Matić. Kapiten reprezentacije, Ognjenovićeva, na pripreme je stigla iz francuskog Meca, s kojim je, u upravo završenom šampionatu, osvojila titulu šampiona ove zemlje. 
 
Aleksandar Marton, pozdravljajući goste našeg grada, izrazio je zadovoljstvo što je rukovodstvo ženske rukometne reprezentacije odlučilo da deo priprema obavi u Zrenjaninu, što je još jedna potvrda gostoprimljivosti ove sredine i njene privrženosti sportu. On je rukometašicama poželeo uspeh u utakmicama za koje se pripremaju.  
 
 
Član Gradskog veća zadužen za sport Vojislav Matić rekao je, između ostalog, da je Zrenjanin epitet "grada sportova" dobio, u značajnoj meri, upravo zahvaljujući rukometašima i njihovim velikim uspesima i van granica naše zemlje. On je izneo očekivanja da će neka od zvaničnih rukometnih utakmica u narednom periodu biti odigrana upravo u novoj zrenjaninskoj hali sportova, što je najavio i direktor reprezentacije Radosav Šljivančanin. 
 
- Tokom septembra i oktobra počinju kvalifikacioni mečevi za naredno svetsko prvenstvo za rukometaše, od kojih četiri igramo u Srbiji, a imajući u vidu dosadašnju saradnju s rukometnim radnicima Zrenjanina, pre svega Momirom Rnićem, selektor i ja mogli bi ovom prilikom da obećamo da ćemo bar jednu od tih utakmica odigrati u Zrenjaninu – rekao je Šljivančanin.  
 
 
- Ja sam u sportu i rukometu prisutan punih četrdeset godina i mislim da smo odabrali pravu sredinu za početak priprema. Zrenjanin je pravi sportski grad i izuzetno smo zadovoljni uslovima koje ovde imamo, kako smeštajem u hotelu "Kaštel", tako i terminima i uslovima u hali sportova – nadovezao se savezni trener Milorad Milatović i obećao da će rukometašice u predstojećim mečevima baraža, iako Nemice slove za favorite, dati maksimum kako bi Srbija učestvovala na predstojećem svetskom prvenstvu u Kini.