Svečano otvoren jubilarni, deseti "INOCOOP"

U zrenjaninskoj sportskoj hali "Medison" danas je svečano otvoren jubilarni, deseti Međunarodni sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva "INOCOOP". U organizaciji Regionalne privredne komore i Opšteg udruženja preduzetnika, i u saradnji sa Turističkim centrom Grada Zrenjanina, sajam je ove godine okupio 270 izlagača iz Srbije, Mađarske, Rumunije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Uz promociju privrednih dostignuća i susrete preduzetnika, tokom trajanja sajma će biti održani i "okrugli stolovi" i dodeljene nagrade i druga priznanja.
 
      
 
Učesnike sajma i prisutne na otvaranju pozdravili su Milan Radovanović, predsednik Regionalne privredne komore Zrenjanin, a u ime Grada Zrenjanina Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada. On je istakao da ovaj sajam punu deceniju afirmiše razvoj onoga što smo nekad, možda i pogrešno i maliciozno nazivali "malom" privredom.
- Vreme koje je za nama, brojne transformacije, tranzicije i prilagođavanja svetskim tržištima pokazali su da su upravo mala i srednja preduzeća najspremnija i najsposobnija da prihvate nove privredne tendencije, nova tehnološka rešenja, inovacije i usvajanje novih proizvoda. To ih čini ne "malim" već, naprotiv, preduzećima veoma značajnim da odgovore na sve ekonomske izazove i obezbede egzistenciju ne samo zaposlenima u njima, već i njihovim porodicama – istakao je Marton i dodao da su pojedina preduzeća na sajmu prisutna svih deset godina, što dokazuje da, uprkos svim krizama koje su nam se dešavale, postoji konstantan vitalan deo privrede i preduzetništva koji treba pomagati u daljem razvoju. 
 
      
 
Otvarajući sajam, predsednik Privredne komore Vojvodine Nikola Stojšić rekao je da organizatori sajma mogu biti ponosni na dosadašnje rezultate, a da je sajam danas manifestacija koja prevazilazi lokalne okvire.
- "Inokop" je jedinstvena prilika da se promoviše profitabilna proizvodnja, da se podstiču inovacije i kooperacija, da se prikažu dostignuća preduzetništva, koje na ovom prostoru ima tradiciju dužu od 120 godina. Sajam je prilika i za predstavljanje investicionih potencijala Zrenjanina, njegove Slobodne i industrijskih zona, kao i potencijala srednjebanatskih opština. Ne manje važno je istaći i značaj koji ova manifestacija daje podsticaju međuregionalne i prekogranične saradnje – istakao je, između ostalog, Stojšić.
 
Predviđeno je da sajam danas, u popodnevnim časovima, poseti i predsednik Izvršnog veća AP Vojvodine, dr Bojan Pajtić. 
 
 
Sajam INOCOOP se tradicionalno održava u okviru programa turističko-zabavne manifestacije "Dani piva" i ove godine traje do subote, 29. avgusta. Vrata hale sportova "Medison" otvorena su za posetioce besplatno, a radno vreme sajma je od 11-19 časova (danas), od 10-19 (sutra) i od 10-18 časova (subota).