Prijem za pobednike "Akvantura" – srpskih "Igara bez granica"

Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton i član Gradskog veća zadužen za sport Vojislav Matić danas su priredili prijem za članove ekipe Zrenjanina koja je osvojila prvo mesto na sportsko-zabavnom takmičenju "Akvanture", održanom od 22 – 29. avgusta u Akvaparku u Jagodini. 
 
 
Zrenjaninci su na ovom takmičenju bili najbolji i najspretniji između 16 ekipa – predstavnika gradova iz cele Srbije. Organizatori manifestacije bili su Televizija "Košava" i Jagodinski sportski savez, koji su zajedničkim snagama osmislili nadmetanje slično nekadašnjim, u evropskim razmerama veoma popularnim, "Igrama bez granica". "Akvanture" će od 12. septembra biti emitovane na TV "Košava", u 15 termina. 
 
 
 
Pozdravljajući članove ekipe Zrenjanina, predsednik gradske Skupštine Aleksandar Marton rekao je da je uspeh svakog pojedinca ili ekipe iz grada na nekom takmičenju uspeh za čitav grad.
- Upravo iz tih razloga lokalna samouprava želi da podrži uspešne mlade ljude, bilo da su studenti, sportisti, umetnici ili u nekoj drugoj oblasti. Vi ste sada pobedili u domaćim "Igrama bez granica", a činjenica je da su nekadašnje "Igre bez granica" donele našem gradu popularnost i u evropskim razmerama. Dobro je što se slične manifestacije obnavljaju i što ponovo u njima imamo uspeha – istakao je Marton u obraćanju predstavnicima ekipe Zrenjanina. 
 
 
Član Gradskog veća zadužen za sport Vojislav Matić rekao je da to nije bio samo sportski nastup Zrenjaninaca, već prilika za predstavljanje i privrednih i turističkih potencijala našeg grada, ali i bogatog istorijskog nasleđa. 
- Kao sportista, ipak, moram da budem subjektivan, ali je činjenica da je sport jedna od oblasti koja na najbolji način promoviše Zrenjanin. To je i ovoga potvrđeno u Jagodini, a svima nam je želja da kvalitet sportista iz našeg grada bude dokazivan i na narednim takmičenjima i nastupima – istakao je Matić. 
 
 
Za ekipu Zrenjanina u Jagodini su se takmičili Miloš Bjelić, Nemanja Glišić, Srđan Bogaroški, Vladimir Šukić (vaterpolisti), Tijana Mečkić i Tijana Trninić (plivačice), košarkašica Milica Kravić i rvači Bojan Mijatov i Marko Stanojčić. Kapiten je bio Marko Stanojčić, koji je tokom današnjeg prijema rekao da su Zrenjaninci bili oduševljeni uslovima i ambijentom u jagodinskom Akvaparku i mišljenja je da Jagodinci mnogo više od nas neguju "lokalni patriotizam", ne propuštajući priliku da gostima predstave i u superlativima govore ne samo o ovom kompleksu bazena, već i o muzeju voštanih figura, zoo vrtu, ali i "Jagodinskom pivu". 
- Dovoljno je istaći da je u vreme kada smo se takmičili, u Akvaparku bilo oko 10 hiljada posetilaca, a da se, u proseku, tokom leta dnevno proda oko 7 hiljada ulaznica, što najbolje govori o interesovanju za ovaj sportski kompleks – rekao je Stanojčić, koji je predsedniku Skupštine grada Aleksandru Martonu uručio i prigodnu majicu sa takmičenja u Jagodini.