Mr Olivera Ristić Kostić na specijalističkom treningu EU

Šef kabineta predsednika Skupštine grada Zrenjanina, mr Olivera Ristić Kostić, i Vuk Božić iz Gradske uprave Beograda, predstavljali su Srbiju na specijalističkom treningu EU za region Jugoistočne Evrope, koji se danas završava u Hagu i Briselu. Celokupan program je finansiralo Ministarstvo inostranih poslova Kraljevine Holandije, a sprovela ga je Akademija za lokalnu upravu u Hagu. Olivera Ristić Kostić i Vuk Božić pravo učešća na ovom skupu stekli su nakon uspešnog apliciranja na otvorenom konkursu koji je raspisala Akademija za lokalnu upravu iz Haga.
 
 
 
Trening je održan u Hagu, sedištu holandske vlade, kralja, gornjeg i donjeg doma Parlamenta, uz radne posete opštini Hag i Asocijaciji holandskih opština, dok je u Briselu upriličena poseta učesnika treninga Evropskoj Komisiji i Evropskom Parlamentu. U Hagu, koji broji oko 500.000 stanovnika, zaposleno je oko 8000 državnih službenika, dok u samoj zgradi Opštine, impresivnom modernističkom zdanju, radi njih 2200. 
 
 
Na treningu su učestvovali predstavnici Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije; Turske; Makedonije; Bugarske; Rumunije; Kosova (u skladu s Rezolucijom UN 1244) i Srbije. U okviru treninga, učesnici su imali priliku i da predstave zemlje i gradove iz kojih su stigli, pa su tako mr Olivera Ristić Kostić i Vuk Božić, u okviru "Reception desk"-a predstavili Srbiju, Beograd i Zrenjanin.