Završnica "Kupa tolerancije 2009" u Zrenjaninu

U okviru projekta "Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini" danas je u Gradskoj kući organizovana konferencija za novinare povodom finalnog takmičenja “Kupa tolerancije 2009”, koje će se ove godine održati u Zrenjaninu. Na konferenciji novinarima su se obratili: gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov, Marius Rošu, pomoćnik pokrajinskog sekretara za upravu, propise i nacionalne manjine, Milorad Stanulov, predsednik Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje Grada Zrenjanina i Milorad Ivković, predsednik pokrajinskog Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje.

 


Kako se navodi, sportska takmičenja sa dodatnim kulturnim sadržajima su se održala od 19. do 25 novembra u sedam vojvođanskih gradova i opština, a finalno takmičenje ove godine će biti organizovano u Zrenjaninu, od 4. do 6. decembra.
 

Takmičenja će se odvijati u popularnim sportovima, a učestvuju učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije Vojvodine.

Cilj akcije Izvršnog veća Vojvodine je približavanje, međusobno upoznavanje i druženje pripadnika različitih nacionalnih i etničkih zajednica u Vojvodini i građenje i unapređenje međuetničkog poverenja i uvažavanja kod mladih u Vojvodini.

Projekat realizuje Pokrajinski sekretarijat za propise, upravu i nacionalne manjine u saradnji sa Savezom za školski sport i olimpijsko vaspitanje u Vojvodini.