Dan planete Zemlje - Planeta Zrenjanin

U okviru nacionalne kampanje “Zeleni gradovi Srbije“ koju organizuje Narodna kancelarija predsednika Republike Srbije, u saradnji sa Ministarstvom životne sredine i prostornog planiranja i Institutom za šumarstvo, u Zrenjaninu se obeležava Dan planete Zemlje.
 

Tim povodom, gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov zasadio je drvo u Parku mladosti, na putu ka izletištu "Šumice".

 


- Pridružujemo se akciji ekološki zdravije Srbije. Mi smo se već ranije uključili u projekat «Očistimo Srbiju», kao i u korišćenje alternativnih vidova energije. Reč je o projektima u zrenjaninskoj bolnici gde smo ugradili 400 kvadratnih metara solarnih kolektora, a solarna energija koristi se i u Domu učenika «Angelina Kojić Gina» – rekao je gradonačelnik Mihajlov.
 

Akcija «Sadnica za Planetu» nastavljena je simboličnim ozelenjavanjem u svih 36 mesnih zajednica na teritoriji Grada Zrenjanina.

 


Program obeležavanja Dana planete Zemlje danas počinje u 14 časova nastupom SK “Plava Zvezda”, a nastavlja se koncertom tri zrenjaninska benda.
 

U subotu, 24. aprila, biće organizovana “Eko-biciklijada”. Okupljanje biciklista je od 10:30 do 11 časova na Trgu slobode.

 


Organizatori su Grad Zrenjanin, Asocijacija MZ Grada Zrenjanina, MZ "Dositej Obradović", LEEI-Stari Begej – Carska bara i sve mesne zajednice sa teritorije Grada Zrenjanina.