Nastradao radnik na gradilištu Industrijske zone "Jugoistok"

Gradonačelnik Zrenjanina, dr Mileta Mihajlov i njegov pomoćnik Predrag Stankov obišli su danas Industrijsku zonu "Jugoistok" u kojoj je nastradao Valenta Martin (44) iz Aradca.
 
"Obišli smo gradilište i saučestvujemo sa bolom porodice nastradalog Valente. Razgovarao sam sa predstavnicima izvođača radova i preduzećemo sve neophodne radnje kako bismo utvrdili kako je došlo do nesreće" kazao je Mihajlov.
 

 

Valenta je obavljao poslove VKV betonirca, kod poslodavca GIK "Banat" AD Zrenjanin, a teška povreda na radu sa smrtnim ishodom dogodila se 28. aprila u 12.20 časova.
 
Prema rečima načelnice Odeljenja inspekcije rada Srednjebanatskog okruga Svetlane Šukić, Valenta je nastradao na gradilištu industrjske zone "Jugoistok" u trenutku dok je obavljao poslove iskopa rova dubine 3 metra.
 
"Povređeni je pobo kolac do dubine koja je bila određena za nasipanje peskom, ušavši u neobezbeđen iskop. U trenutku kada je krenuo da se merdevinama popne gore, došlo je do obrušavanja zida rova zajedno sa materijalom koji je bio iskopan" rekla je načelnica Šukić.
 
Kako je objasnila, Valenta je izvučen nakon nekoliko minuta bagerom, počeo je da diše, ali je ostao i dalje bez svesti sve do dolaska hitne pomoći koja je došla posle 15 do 20 minuta.
 
"U besvesnom stanju prevežen je u zrenjaninski Urgentni centar, a zatim je upućen u novosadsku bolnicu. Na putu za bolnicu je preminuo. Čeka se obdukcioni nalaz radi utvrđivanja uzroka smrti" dodala je Svetlana Šukić.
 
Povodom ove nesreće današnja sednica Skupštine grada počela je minutom ćutanja.