Kaurić: Skupštini približiti probleme osoba sa invaliditetom

Zamenik gradonačelnika Grada Zrenjanina Goran Kaurić posetio je danas Međuopštinsku organizaciju slepih i slabovidih u Zrenjaninu i tom prilikom upoznao se sa radom i problemima sa kojima se susreću njeni članovi.

 


-Ovo je način da se direktno upoznamo sa problematikom ovih ljudi.  Mi imamo redovna sredstva predviđena budžetom za ovakve organizacije, ali, naravno da to nije dovoljno i iz tog razloga sam ovde sa njima. Nalazimo način da ove ljude što više uključimo u društveni život, u sam rad i Skupštine Zrenjanina. Oni su pokrenuli inicijativu da se formira odbor pri Skupštini Grada koji bi se bavio problematikom invalidnih lica – kazao je Kaurić smatrajući da je to odličan predlog.
On je izrazio očekivanje da će se uskoro krenuti u formiranje tog odbora u kojem će biti predstavnici svih organizacija.
- To će na neki način približiti probleme tih ljudi samoj Skupštini koja konačno i donosi odluke bitne za život i rad naših sugrađana. Potrudićemo se da im omogućimo da kvalitetnije žive u ovom gradu i da rešavamo njihove probleme, jer, to je naša obaveza i ja ću se lično potruditi da ubuduće bolje sarađujemo sa njima – dodao je Kaurić.