Zrenjanin jedan od domaćina Evropskog prvenstva za odbojkašice 2011. godine

U Luksemburgu je u utorak potvrđeno da će se XXVII Evropski šampionat u odbojci za seniorke, koji se igra od 23. septembra do 2. oktobra 2011. godine, održati u Beogradu, Zrenjaninu, Monci i Busto Arsiciju.
 
Prethodno je u Luksemburgu održan sastanak predstavnika Odbojkaškog saveza Srbije i Odbojkaške federacije Italije sa predstavnicima Evropske odbojkaške federacije (CEV), povodom organizacije turnira. Dve grupe će utakmice igrati u Srbiji, u Beogradu i Zrenjaninu, dok će u Italiji domaćini biti Monca i Busto Arsicio. Polufinale i finale odigraće se u dvorani "Pionir" u Beogradu.
 
 
"Dogovorili smo se sa prijateljima iz Italije da zajednički organizujemo šampionat, što je samo posledica odlične saradnje tokom prethodnih 20 godina, a 2005. smo praktično sve sjedinili zajedničkom organizacijom šampionata Evrope za seniore što je, svedoci smo, postalo praksa ne samo u odbojci, već i u ostalim sportovima. Takođe, imamo iste ideje kako da promovišemo odbojku na moderan način i uvereni smo da će prvenstvo naredne godine biti više nego uspešno", naglasio je predsednik OSS Aleksandar Boričić, a preneo B92.
 
Karlo Magri, predsednik Odbojkaške federacije Italije, prezadovoljan je dosadašnjom saradnjom sa Srbijom.
"Ovaj šampionat će na svoj način biti samo nastavak onoga što smo zajedno sa Srbijom već uradili pre pet godina. Bili smo prvi koji smo testirali formulu koja se pokazala izuzetno uspešnom u to vreme i siguran sam da ovo neće biti poslednji put da sarađujemo sa prijateljima iz Srbije", istakao je Magri.
 
Žreb grupa za XXVII EP 2011. održaće se u Vili Reale u Monci u novembru ili decembru ove godine, a tačan datum će naknadno biti saopšten.
 
(Preuzeto sa sajta www.b92.net )