Evropsko prvenstvo u odbojci za juniore biće održano u Zrenjaninu

U Zrenjaninu je danas potpisan Ugovor o organizaciji evropskog prvenstva u odbojci za juniore koje će se u Zrenjaninu održati od 31. avgusta do 9. septembra ove godine.
Ugovor su potpisali gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov i predsednik Odbojkaškog Saveza Srbije (OSS) Aleksandar Boričić, uz prisustvo Vladimira Grbića, potpredsednika OSS i Siniše Marinca, generalnog sekretara Sportskog saveza Grada Zrenjanina.

 


- Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovde sa Vanjom Grbićem, sa kojim predstavljam Savez. Mi smo pre nekoliko godina došli na ideju da promovišemo odbojku po Srbiji sa našom, skoro bratskom, Odbojkaškom federacijom Italije. Tako smo zajedno, 2005. godine, organizovali muško evropsko prvenstvo za seniore, a zatim su oni organizovali prvenstvo Evrope za juniorke. Ove godine na nas je red za juniorsko prvenstvo, a iduće godine zajednički  organizujemo evropsko prvenstvo za seniorke u Srbiji i Italiji. Nije slučajno to što je Zrenjanin grad kandidat. Na to je uticao veliki broj odbojkašica iz ovog dela Banata, Zrenjanin ima lepu dvoranu, a evropska i svetska federacija traže kriterijume – kazao je Boričić.  

 


On je istakao da će se finalno takmičenje evropskog prvenstva u odbojci za juniore održati u Nišu, a da je u planu da se iduće godine evropsko prvenstvo za seniorke organizuje u Beogradu i Zrenjaninu.
Vladimir Grbić istakao je da će ovo takmičenje biti jedno od onih kojim će se Zrenjanin ponositi, ali i takmičenje koje Grad zaslužuje posebno imajući u vidu dugu sportsku tradiciju.
- Odbojkaški Savez Srbije želeo je da realiizuje deo ideje ovde u Zrenjaninu, a to je popularizacija odbojke . Ovo takmičenje biće uvertira za evropsko prvenstvo za seniorke iduće godine – rekao je Grbić.    

 


Siniša Marinac je u ime Sportskog saveza Zrenjanina istakao zadovoljstvo što će se tako veliko takmičenje održati u našem gradu.
- Nije mala stvar biti domaćin evropskog prvenstva, to je način da se odbojka još više promoviše. Mi ćemo se u svakom slučaju truditi da budemo dobri domaćini i pokazati da je Zrenjanin sportski grad – naveo je Marinac.