Bojan Pajtić pustio u saobraćaj rekonstruisani ''Žuti most''

Dr Bojan Pajtić, predsednik Vlade Vojvodine, pustio je u saobraćaj rekonstruisani  "Žuti most" u Zmaj-Jovinoj ulici u Zrenjaninu, koji je od vitalnog značaja za funkcionisanje saobraćaja u gradu.
Pajtić je naveo da je Pokrajina u rekonstrukciju tog mosta uložila oko 40 miliona dinara, dok je Grad Zrenjanin učestvovao sa oko 9 miliona.

 


Prema njegovim rečima, pokrajinska Vlada posebnu brigu vodi o razvoju Zrenjanina jer je, kako je kazao, taj grad, sa mestima u okolini, zamajac razvoja čitavog srednjeg Banata.
- Zbog toga smo mi u poslednjih godinu i po dana kroz pokrajinske programe zaposlili oko 1.200 ljudi, a u toku prethodne četiri godine bespovratno uložili gotovo tri milijarde dinara u razvoj infrastrukture u Gradu Zrenjaninu i okolnim mestima, ali i u objekte od velikog društvenog značaja - istakao je Pajtić.

 


On je naveo da je rekonstrukcija "Žutog mosta" jedan od najznačajnijih projekata, ne samo zbog toga što je taj most jedna od ključnih gradskih saobraćajnica, već i zbog toga što se, praktično, rekonstrukcija pretvorila u izgradnju novog mosta.
Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov kazao je da je ovo značajan dan za Zrenjanin, jer se otvaranjem tog mosta "otvara žila kucavica" saobraćaja u gradu.

 


- Ja se na prvom mestu izvinjavam našim građanima, jer je ova rekonstrukcija trajala šest meseci, ali dobili smo potpuno novi most koji je bio u izuzetno lošem stanju i zreo za rekonstrukciju još pre mnogo godina - kazao je dr Mihajlov.
"Žuti most" je za saobraćaj zatvoren sredinom novembra prošle godine. Radove je započela beogradska firma Inter-Most, i bilo je planirano da oni traju tri meseca.
Međutim,  firma "Inter-most" je, u međuvremenu, otišla  u stečaj, pa je radove nastavilo i okončalo šabačko preduzeće "Interkop".