Delegacija IPA Izraela u Zrenjaninu

Zamenik gradonačelnika Goran Kaurić primio je delegaciju Internacionalne policijske asocijacije (IPA) iz Izraela koja ovih dana boravi u Srbiji, a koja je bila gost i sekciji IPA - Zrenjanin.

 


- Upoznao sa istorijom našeg grada, kao i sa činjenicom da su i Jevreji, predstavnici njihovog naroda činili stub razvoja Zrenjanina u nekum ranijim vremenima, kao i o aktivnostima njihocve zajednice u Zrenjaninu. Naravno da je suština njihove posete bila i to da oni kao prethodnica iz oblasti strukture bezbednosti na neki način budu i promoteri našeg grada i našeg potencijala u Izraelu. To je jaka ekonomska zemlja, sa jakim kapitalom u Evropi i ovo je prilika da možda razmenimo iskustva i privučemo investitore iz njihove zemlje – kazao je Kaurić.

 


General major Elijahu Gabizon, šef zatvorske policije Izraela kazao je ovo prva delegacija koja je iz Izraela došla u Srbiju i da je između ostalog cilj posete bio i upoznavanje sa radom IPE u Srbiji, kao i druženje i prijateljstvo.

 


Biber Anat, generalni sekretar IPA Izraela zadovoljna je posetom i istakla  da su im aktivnosti IPA Srbije, koja postoji pet godina, dobro poznate.