Domu zdravlja "dr Boško Vrebalov" potrebna pomoć Grada

U cilju upoznavanja sa nekim od problema u Domu zdravlja «dr Boško Vrebalov» i mogućim načinima njihovog rešavanja, zamenik gradonačelnika Goran Kaurić obišao je danas ambulantu u Mužlji.
- Namera je da obiđemo ambulante u gradu i naseljenim mestima, jer će na taj način lokalna samouprava imati pravu sliku. Naravno, probleme ćemo rešavati u skladu sa svojim mogućnostima. Ovo je relativno nov objekat, deo je dograđen pre par godina, i mogu reći da je ambulanta u Mužlji jedna od boljih u našoj opštini. Međutim, u starom delu postoji problem podova i koliko sam u razgovoru sa dirtektorom Doma zdravlja i zaposlenima to bi uskoro moglo biti rešeno. Takođe, bilo je razgovora i o tome da se gornji deo objekta u kom je smeštena pedijatrija, a koji se trenutno ne koristi, sanira i osvetli - kazao je Kaurić.

 


Direktor Doma zdravlja «dr Boško Vrebalov» dr Borislav Đorđević kaže da su mnoge ambulante ugardu i naseljenim mestima u lošem stanju, te da je pomoć Grada neophodna.
- Rešili smo da krenemo u obilaske ambulanti, ali ne sami, već sa predstvnicima Grada. Zaključili smo da ne vredi više da pišemo pisma, i pišemo o našim mukama, već da ih vide i da će na taj način naići na bolji odjek u gradu. Pokušavamo da obezbedimo neka finansijska sredstava i krenemo u sistematsku opravku naših objekata od kojih je gotovo polovina u lošem stanjuju i neuslovna za rad. Sticajem okolnosti, ambulanta u Mužlji je u relativno dobrom stanju, sredstvima mesne zajednice krenulo se sa menjanjem podova, međutim, mesna zajednica je ostala bez novca i sada pokušavamo da obezbedimo nedostajuća sredstva za završetak – rekao je Đorđević.

 


Prema njegovim rečima spisak objekata Doma zdravlja koji su u lošem stanju je dugačak. U naseljenim mestima najktiričnija je ambulanta u Perlezu, dok je u gradu to zgrada Hitne pomoći.
- Ambulanta u Perlezu ne može ni da se rekonstruiše, mora se sagraditi nova. Naime, stručnjaci su procenili da bi rekonstrukcija bila daleko skuplja od gradnje novog objekta. To je daleko najnarušenija ambulanta, trebalo bi otići i tamo pa videti, a Grad bi morao da bude zainteresovan. Kada je reč o objektu gde je smeštena Hitna pomoć, u gradu mislim nema objekta koji sablasnije izgleda. Uspeli smo da među prvima u Vojvodini obezbedimo modernu opremu, ali je zgrada totalno neuslovna. Ta dva objekta biće prioriteti na kojima ćemo u narednom periodu raditi, a nadamo se i pomoći Grada- objasnnio je dr Đorđević.