Regata najavila oživljavanje kajakaškog sporta u Zrenjaninu

Na centralnom gradskom jezeru u Zrenjaninu u nedelju, 29. avgusta, održana je prva "Kajakaška regata", za uzrast od 10 do 14 godina. Ovo takmičenje, prvo u našem gradu nakon više od jedne decenije, najavljuje oživljavanje nekada popularnog kajakaškog sporta u Zrenjaninu. U kajak klubu "Begej" formirana je nova uprava, u čijem su sastavu bivši kajakaši, a na čijem je čelu Hampamer Ferenc, poznato ime kajakaškog sporta na ovim prostorima i aktuelni trener reprezentacije Srbije.
 
                                            
 
Hampamer je, inače, rođeni Zrenjaninac, koji živi u Zemunu i trenirao je tamošnji KK "Zemun". Osvajač je dve medalje na svetskim prvenstvima i nosilac nacionalnog sportskog priznanja, a između ostalih, trenirao je i olimpijske šampione nekadašnje Jugoslavije, Matiju Ljubeka i Mirka Nišovića. Izrazio je želju da se vrati u rodni grad i pomogne mladim kajakašima u nastojanju da KK "Begej" omasovi članstvo i ostvari neophodan sportski kvalitet. Preduzeti su i prvi koraci ka tom cilju – nabavljeno je desetak čamaca, od kojih su neki stigli i kao poklon od strane drugih klubova. 
 
     
 
Nedeljna regata okupila je više od 150 učesnika iz klubova širom Srbije, od kojih je najmlađi imao svega četiri godine i oduševljenoj publici pokazao da ume da se odlično snalazi u čamcu. Regatu je otvorio član Gradskog veća zadužen za sport mr Vojislav Matić.