Aleksandar Marton primio reprezentativku Srbije u veslanju Jovanu Arsić

Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton juče je priredio prijem za članicu veslačkog kluba "Zreneks" iz Zrenjanina i reprezentativku Srbije Jovanu Arsić, koja je učestvovala na prvim Olimpijskim igrama mladih, održanim u Singapuru od 14. do 26. avgusta. Prijemu je prisustvovao i osnivač i direktor kluba "Zreneks" i Jovanin trener Veselin Vučićević.
 
 
Mlada veslačica Srbije, osamnaestogodišnja učenica Zrenjaninske gimnazije, našla se među 38 sportista iz Srbije koji su predstavljali našu zemlju u osam  sportova na prvoj Olimpijadi za mlade uzrasta od 12. do 18. godina. Arsićeva je, tokom susreta s predsednikom zrenjaninske Skupštine, iznela utiske s ove velike sportske smotre koja, po organizaciji, broju disciplina i učešću više od 3600 sportista, gotovo da nije zaostajala za "velikim" Olimpijskim igrama.
 
 
Ostrvski grad-država Singapur, na čijoj gusto naseljenoj površini, dvostruko manjoj od teritorije koju zauzima Grad Zrenjanin, živi 4,5 miliona stanovnika, maksimalno koristi ograničene prirodne resurse, pa je, bukvalno na vodi i uz nju, podigao impozantne sportske kapacitete. Jovana Arsić posebno je impresionirana izgledom borilišta i uslovima smeštaja u Olimpijskom selu, a što se tiče sportskog nastupa, naši veslači, već "tradicionalno", nastupali su u pozajmljenim čamcima, a uz to je Arsićeva imala i peh sa dotrajalim veslom, što je sve rezultiralo postizanjem drugog mesta u C finalu i ukupnim plasmanom na 14. mesto.
 
 
U svakom slučaju, što je ocenio i predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, već sam nastup sportista iz Zrenjanina na jednoj značajnoj svetskoj smotri je veliki uspeh i prilika da se bude ambasador svoje zemlje i svog grada, kao što je to bila i Jovana Arsić. On joj je poželeo još puno sportskih uspeha i nastupa u seniorskoj konkurenciji, kao doprinos nastavku uspešne i duge tradicije zrenjaninskog veslanja, ali i istakao da bi država morala znatno više ulagati u sportske talente, kako ne bi svoje potencijale realizovali u inostranstvu, nastupajući za druge države.
 
Osim Arsićeve, zrenjaninski sport je u Singapuru predstavljala sedamnaesto-godišnja plivačica Katarina Simonović, članica PK "Proleter", koja trenutno pohađa srednju školu u Arizoni, u Sjedinjenim Američkim Državama.
 
Na prvoj Olimpijadi mladih Srbija je, inače, osvojila tri medalje – po jednu zlatnu, srebrnu i bronzanu. "Zlato" su osvojili košarkaši, u disciplini "3 na 3", a dve medalje, srebrna i bronzana, pripale su plivaču Velimiru Stjepanoviću.