Najpre napuniti silose, a zatim pokrenuti i proizvodnju

- Grad Zrenjanin je u svakodnevnom kontaktu sa predstavnicima pokrajinskog Sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, kao i sa Vladom Republike Srbije, odnosno  Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja, i pokušavamo da iznađemo najcelishodnije rešenje koje bi brzo moglo da da rezultate kada je reč o pokretanju proizvodnje u IPOK-u, rekao je danas zamenik gradonačelnika Goran Kaurić radncima ove fabrike koji se od danas svakodnevno okupljaju kako bi sprečili iznošenje imovine iz fabrike.
- Mi imamo predlog, koji su i radnici podržali, a to je da država najpre omogući da se uključi struja i pokrenu kapaciteti silosa, a koji nisu mali. U razgovoru sa predstavnicima zadrugara i uopšte poljoprivrede i agrara u našoj opštini došao sam do saznanja da su smeštajni kapaciteti izuzetno mali, a da su silosi IPOK-a kvalitetni i u mogu zadovoljiti njihove potrebe. Proizvodnja se može pokrenuti samo ako su silosi puni i ako skrobara ima sirovinu za proizvodnju. Dakle, prvo napuniti silose, a zatim ćemo razgovarati i o kompletnom pokretanju fabrike – rekao je Kaurić.

 


Prema njegovim rečima, razlog današnje posete ovoj fabrici jeste taj što su u sudski izvršitelji počeli da izvršavaju sudska rešenja.
- U slučaju kada je stanje ovakvo i kada je atmosfera naelektrisana, to nije dobro, i zbog toga je dogovoreno da predstavnici sindikata i menadžmenta firme zatraže od Osnovnog suda u Zrenjaninu da odloži izvršenja sudskih rešenja dok se ovde situacija ne raščisti, a kada su u pitanju odnosi radnika i poslovodstva. Pored toga, u svakodnevnom smo kontaktu i sa predstavnicima Policijske uprave u Zrenjaninu, policija je, kao što vidite, ovde, i nadamo se da će njihovo prisustvo smanjiti tenzije i da će ovaj skup poslati poruku koja je neophodna, da se svi državni sistemi uključe i krenu u rešavanje ovog problema – kazao je on, napominjući da je brzina u iznalaženju tog rešenja od izuzetne važnosti, budući da su radnici IPOK-a u izuzetno teškoj materijalnoj situaciji.
Kaurić je ovom prilikom podsetio i na skupštinsku odluku kojom je data podrška radnicima, kao i na formirani Anketni odbor.