Pet miliona za rad narodne kuhinje

Lokalna samouprava obezbedila je pet miliona dinara za rad narodne kuhinje u Zrenjaninu u narednih šest meseci, istakao je gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov.
Prilikom današnje posete Organizaciji crvenog krsta, gde je i smeštena narodna kuhinja, dr Mihajlov je rekao da je obezbeđeno 200 kuvanih obroka dnevno i 340 mesečnih lanč paketa.
- Koristim ovu priliku da pozovem i sve socijalno odgovorne ustanove da nam se pridruže i na taj način pomognu socijalno ugroženim sugrađanima – rekao je Mihajlov.
Direktorka Centra za socijalni rad u Zrenjaninu, Vesna Stankov, podsetila je da je narodna kuhinja počela sa radom 1. oktobra i da će raditi do 31. marta iduće godine.

 


- Narodna kuhinja radiće šest zimskih meseci, kao i prošle godine, a sredstva u gradskom budžetu su obezbeđena. Kuvani obroci dele se pet dana u nedelji, a 340 lanč paketa dele se jednom mesečno za korisnike koji su u naseljenim mestima, ili su u gradu, a bolesni su i stari – kazala je Stankov.
Kuvani obroci pripremaju se u Domu učenika "Angelina Kojić Gina", dok je za dopremanje paketa hrane, kako je javnom nabavkom odlučeno, zadužena jedna frima iz Novog Sada.
- Obroci i jelovnik su isti kao i prošle godine, kvalitetni su i napravljeni u saradnji sa nutricionistima, a svaki obrok pripremljen je sa mesom. Obroci su istog kvaliteta kao i prošle godine i možemo reći da su najkvalitetniji od svih narodnih kuhinja koje funkcionišu u Srbiji – navela je direktorica Centra za socijalni rad.