''Zastani, svete, bar za trenutak, da deca nađu siguran kutak!''

Pod motom "Zastani, svete, bar za trenutak, da deca nađu siguran kutak!" od 4. do 10. oktobra ove godine, u okviru "Dečje nedelje", širom Srbije održavaju se brojne manifestacije u kojima učestvuju deca predškolskog i školskog uzrasta. Tako je i u Zrenjaninu, gde je juče predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton priredio prijem za decu iz dva zrenjaninska vrtića.
 
Prijemu su prisustvovali mališani starije obdanišne grupe iz vrtića "Maslačak" i pripremne predškolske grupe iz vrtića "Leptirić". Oni su, na samo deci svojstven način, pripremili prigodne crteže koje su predali predsedniku zrenjaninske Skupštine, a čule su se i recitacije i pesmice, dečje impresije, želje i razmišljanja.
 
      
 
Vesele mališane, kao i njihove vršnjake u drugim vrtićima i školama, tokom ove, "Dečje nedelje", očekuju brojna dešavanja, priredbe, maskenbali, vašari, posete pozorišnim predstavama, sportske aktivnosti...
 
Decu iz vrtića "Maslačak" i "Leptirić" i njihove vaspitačice pozdravio je Stevica Petrić, šef Odeljenja za poslove društvenih delatnosti – odseka za poslove društvene brige o deci i boračko-invalidsku zaštitu Gradske uprave Zrenjanin, a potom im se prigodnim rečima obratio i predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton.
 
     
 
On je istakao da lokalna samouprava u Zrenjaninu ulaže napore da deci obezbedi adekvatne uslove za odrastanje i boravak u vrtićima i školama.
- Tokom poslednjih godina značajna sredstva uložena su u obnovu postojećih i izgradnju novih dečjih igrališta širom grada i u naseljenim mestima. Deca na igralištima moraju biti bezbedna, a u vrtićima i školama moraju imati dobre uslove za boravak i rad, tople i čiste učionice, kvalitetan nameštaj, i to je ono o čemu ne sme da se razmišlja da li ima sredstava ili ne – poručio je Aleksandar Marton. 
 
Jučerašnji prijem realizovan je u saradnji organizacije "Prijatelji dece" Zrenjanin i Odeljenja za poslove društvenih delatnosti – odseka za poslove društvene brige o deci i boračko-invalidsku zaštitu Gradske uprave Zrenjanin.
 
Dečji crteži izloženi su u holu Gradske kuće i tokom narednih dana mogu ih pogledati svi zainteresovani.