Marton najavio formiranje Saveta za osobe sa invaliditetom

"Formiranje Saveta za osobe sa invaliditetom pri Skupštini grada Zrenjanina je u normativnoj pripremi i očekuje se skoro donošenje odgovarajuće odluke o tome", najavio je predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton tokom današnje posete Organizaciji gluvih i nagluvih Zrenjanin. 
 
On je podsetio da je osnivanje jednog ovakvog Saveta već duže vreme na "dnevnom redu" Gradske uprave i da se sada pristupa konkretizaciji ove ideje, o kojoj će konačnu reč dati članovi Gradskog veća i odbronici Skupštine grada na nekoj od narednih sednica. 
 
 
Predsednik zrenjaninske Skupštine rekao je da je Organizacija gluvih i nagluvih jedan od primera aktivnih organizacija osoba sa invaliditetom, koja na dobar način i promoviše grad, uspešnim nastupima na sportskom i kulturnom planu na takmičenjima i susretima širom Republike Srbije.
- Ova društvena kategorija, osoba sa invaliditetom, veoma je ranjiva, naročito u vremenima kada je nedovoljno finansijskih sredstava za sve potrebe i zahteve. Zbog ovih, ali i drugih problema i razloga, moramo ubrzati aktivnosti vezane za formiranje Saveta za osobe sa invaliditetom pri Gradskoj upravi, kako bi najbolje sagledali ulogu lokalne samouprave, javnih preduzeća i ustanova, uopšte čitavog grada, kada je u pitanju poštovanje prava osoba sa invaliditetom – rekao je Marton i najavio mogućnost da Savet kasnije preraste i u Kancelariju, koja bi, u saradnji s resornim ministarstvom, mogla uspešnije u lokalu sprovoditi određene odluke.    
 
 
     
 
O aktivnostima Organizacije gluvih i nagluvih Zrenjanin, ali i problemima koji su prisutni u njihovom radu, predsednika Skupštine grada informisali su predsednik organizacije Vitomir Beloš i sekretar Miljan Džeferdanović. Oni su istakli da Organizacija gluvih i nagluvih okuplja oko 200 članova u samom gradu, i oko 500 u srednjebanatskom regionu, a da je aktivna već punih 60 godina, od osnivanja, 20. marta 1949. godine. 
 
Aleksandar Marton pozvao je i ovom prilikom sve one koji su u mogućnosti, a pre svega uspešne zrenjanisnke privrednike, da pomognu rad udruženja i organizacija koje okupljaju osobe sa invaliditetom, jer je, često, i skromna pomoć dovoljna da ovi naši sugrađani reše probleme s kojima se svakodnevno susreću.