Ozbiljnije se pozabaviti problemom prihvatilišta za pse

Gradska uprava moraće ozbiljnije da se pozabavi problemom prihvatilišta za pse u Zrenjaninu, rekao je danas zamenik gradonačelnika Goran Kaurić.
Obilazeći radove na betoniranju dvorišta za pse, on je istakao da bi prihvatilište koje se sada dotira iz budžeta grada moglo biti samoodrživo, s obzirom da za to postoje uslovi.

 

 

 


- Uz određene građevinske radnje mogao bi se obezbediti pansion za pse i da se prihvatilište uslužno tim poslom bavi i na taj način  prihoduje sredstva koja će zatim iskoristiti za poboljšanje kvaliteta uslova za boravak pasa. To jeste trend, a pored toga i zakonska rešenja nas na to obavezuju, tako da ćemo vrlo brzo organizovati sastanak svih nadležnih u gradu, počev od inspekcija, preko preduzeća koje gazduje prihvatilištem. Upoznat sam sa problemom velikog broja pasa lutalica i zajedno ćemo pokušati da iznesemo sve probleme i počnemo da rešavamo jedan po jedan – rekao je Kaurić uputivši apel Zrenjanincima da svoje kućne ljubimce, posebno pse, kada odrastu ne puštaju da lutaju ulicama, jer se oni grupišu u čopore i predstavljaju potencijalnu opasnost.

 

 

 


Radmila Lojović, predsenica Društva za zaštitu životinja Anđeo kaže da je izuzetno zadovoljna iako se radovi odvijaju u poslednjem trenutku.
- Ovde se proteklih pet godina ništa nije ulagalo, sada se betoniraju prvo drugo i treće dvorište. Danas sam preseretna jer smo zahvaljujući donaciji iz Beograda i Italije obezbedili sredstva zabetoniranje tako da psi ove zime neće biti u blatu i vodi. Nadamo se da ćemo sa lokalnom samoupravom i republičkom inspekcijom koja je nadležna za sprovođenje zakona o dobrobiti životinja naći zajednički dogovor i napraviti krug saradnje koji bi trebalo da postoji u ovom gradu, a sve zarad toga da se problem napuštenih pasa kontinuirano rešava – kazala je Lojović.