''Plava zvezda'' u Slovačkoj do zvezda

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton priredio je prijem za članice Sportskog kluba "Plava zvezda" iz Zrenjanina, koje su osvojile 6 medalja na Svetskom prvenstvu u fitnesu, održanom krajem oktobra Banskoj Bistrici, u Slovačkoj Republici. Tom prilikom, reprezentacija Srbije, nastupajući u konkurenciji 96 zemalja, osvojila je 12 medalja u nekoliko uzrasnih i takmičarskih kategorija, a u Zrenjanin su stigle dve zlatne (Maja Mihajlović i Nikolina Milošević) i četiri srebrne (Milana Munjas, Angelina Frajić, i dve Mina Jovanović).
 
 
Prethodno, na prvenstvu Srbije u fitnesu, održanom 17. oktobra u Pančevu, "Plave zvezde" su se "okitile" sa četiri zlatne, tri srebrne i tri bronzane medalje. Trener ekipe na ovim takmičenjima bila je Sanja Čapelja, a kondicioni trener Željko Mečkić.
- Ponovo smo u prilici, nakon samo nekoliko meseci, da ugostimo članice kluba "Plava zvezda" i da im čestitamo na novim uspesima koje su postigle, ovoga puta na svetskom prvenstvu u Slovačkoj, a pre toga na državnom prvesntvu Srbije u Pančevu. Dug spisak njihovih osvojenih medalja i pehara zaslužuje pažnju lokalne samouprave, jer su u pitanju mladi koji na najbolji način stvaraju imidž ovog grada i predstavljaju ga u najboljem svetlu na sportskim takmičenjima širom sveta – rekao je Aleksandar Marton. 
 
      
 
Trener kluba Sanja Čapelja istakla je da najveći problem nesmetanom radu kluba predstavljaju finansije, i da većinu aktivnosti i putovanja finansiraju sami roditelji, dok je predsednik zrenjaninske Skupštine još jednom pozvao sve koji su u prilici da pomognu ovako uspešnim klubovima i njihovim članovima da to i učine.
 
Da podsetimo, članice sportskog kluba "Plava zvezda" iz Zrenjanina i proletos su postigle zapažen rezultat, kada su, nastupajući u sastavu reprezentacije Srbije osvojile četiri medalje na Evropskom prvenstvu u dečjem fitnesu i fitnesu za seniorke i seniore, održanom u Kaunasu (Republika Litvanija).