Gradonačelnik posetio zrenjaninsko porodilište

Poslednje večeri 2010. godine, po tradiciji, gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov posetio je zrenjaninsko porodilište i uručio novogodišnje pakete svim bebama.
- Lokalna samouprava se i večeras setila svojih najdražih sugrađana, ovde smo da poželimo svim majkama i svim novim sugrađanima srećnu novu 2011. godinu – rekao je gradonačelnik Mihajlov podsećajući da će od ove godine svaka novorođena beba dobiti po 30.000 dinara i poklon paket, što je novina u budžetu Grada Zrenjanina.
 
 
- Za to je zaslužna i pozicija i opozicija, za to smo bili svi – naglasio je on.
Čestitkama se pridružila i dežurni ginekolog akušer dr Jelica Poučki poželevši da u 2011. godini bude što više beba.
- U protekloj godini na porođajnom odeljenju zrenjaninske bolnice rođeno je 1.533 bebe, tri bebe manje u odnosu na 2009. godinu – kazala je dr Poučki i navela da se nada da će 2011. doneti više beba jer je evidenta tendencija sve manjeg broja porođaja ne samo u Zrenjaninu već i Srbiji.  
 
 
Direktorka zrenjaninske bolnice Gordana Kozlovački poželela je srećnu Novu godinu i puno zdravlja svim majkama, bebama, roditeljima, svim radnicima bolnice i mladim ljudima od kojih se očekuje da svojim znanjem idu napred.  
- Večeras smo svedoci dve velike magije, prva i najveća je rađjanje novog života, večeras smo u zrenjaninskom porodilištu da odamo priznanje novim mamama i novorođenoj dečici. To je večita magija kontinuiteta i stvaranja novog. Druga velika magija jeste kada se istroši ona od prethodne pretvara u energiju naboja – kazala je ona.