U planu asfaltiranje 57 ulica tokom ove i naredne godine

 Na teritoriji Grada Zrenjanina, tokom ove i naredne godine trebalo bi da bude asfaltirano najmanje 57 ulica, a radovi su već počeli u mesnoj zajednici "Zeleno polje", gde su asfalt dobile ulice Omladinskih brigada i XIII vojvođanske brigade, saopštio je danas direktor JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada" Branislav Knežević prilikom obilaska radova u ovim ulicama, a koje izvode radnici preduzeća "Vojvodinaput" AD Zrenjanin.
 

- Bez obzira na vremenske uslove, "Direkcija" je započela s realizacijom programa najavljenog prošle godine, a radi se o rekonstrukciji i asfaltiranju najmanje 57 ulica u gradu i naseljenim mestima. Nakon ove dve ulice, radovi se nastavljaju u ulicama Hajduk Veljka i Milentija Popovića, takođe u MZ "Zeleno polje". Ovim programom gotovo sve ulice u gradu koje nemaju asfalt trebalo bi da ga dobiju, a pokušaćemo da obezbedimo sredstva i za rekonstrukciju pojedinih ulica u kojima godinama ništa nije rađeno i gde je asfalt u značajnoj meri dotrajao – rekao je Knežević i dodao da se finansijska sredstva za radove obezbeđuju iz Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i budžeta Grada Zrenjanina.
 

- Radi se o ukupnom iznosu od oko 320 miliona dinara. Projektno-tehnička dokumentacija je u najvećem obimu završena, i po tempu pribavljanja dozvola  odvijaće se i radovi. Do sada nije bila praksa da se sa radovima počinje u januaru, ali ćemo nastojati da koristimo sve raspoložive dane i povoljne vremenske uslove i izvedemo što više radova – istakao je Knežević. 
 

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton, koji je takođe danas obišao radove, ocenio je da će se završetkom ovog obimnog programa asfaltiranja, Zrenjanin naći među onim sredinama u Srbiji koje imaju najveći procenat asfaltiranih ulica. 
- Građani ove mesne zajednice najbolje znaju koliko su imali problema zbog nedostatka odgovarajuće infrastrukture. Sada se to u značajnoj meri popravlja, a u krajnjem slučaju, to je i civilizacijska potreba svih građana sa teritorije Grada Zrenjanina – rekao je Marton.